Lue PDF-versio

Iso-Britannian suurin hygienia- ja siivoustuotteiden valmistaja ottaa käyttöönsä RELEXin varastonhallinnan ja kysynnän ennustamisen järjestelmän

Zenith Hygiene Group tehostaa toimitusketjun suunnittelua ja kysynnän ennustamista RELEXin järjestelmällä. Zenithillä on seitsemän keskusvarastoa ympäri Britanniaa. Yritys halusi ratkaisun hyllysaatavuuden optimointiin ja varastotasojen pienentämiseen.

“Toimintamme kasvaa ja asiakasmäärämme lisääntyvät jatkuvasti, mikä on tietysti hienoa. Samalla meidän täytyy varmistaa riittävät varastotasot, jotta pystymme takaamaan toimitusvarmuuden uusien asiakkaiden lisäksi myös nykyasiakkaillemme.” kertoo Zenithin COO Simon Bower.

Bower kertoo Zenithin päätyneen RELEXin ratkaisuun järjestelmän tarjoamien korkealaatuisten ennnustelaskelmien vuoksi. Niiden avulla yritys voi paremmin optimoida myös asiakkuuksia, joista ei ole aikaisempia myyntitietoja. RELEXin teknologialla Zenith voi myös varmistaa hyvän palvelutason asiakkaille, joiden tarpeita on epäsäännöllisestä tilausrytmistä johtuen vaikea arvioida etukäteen.

“Varastotasojen tasapainottaminen seitsemän keskusvaraston kesken on oleellista,” mainitsee Bower. ”Kun huolehdimme toimittajien ostorajoista osana tilausprosessia, minimitilausrajat ja muut sääntelyt helpottavat meitä pitämään tuotantokustannukset alhaisina.”

RELEXin avulla Zenith aikoo myös kehittää kausituotteiden hallintaa ja ylläpitää korkeaa asiakaspalvelutasoa. Samalla parempi toimitusvarmuus voidaan taata kaikille ketjun asiakkaille.

“Asiakkaamme saavuttavat toistuvasti yli 30 prosentilla pienentyneitä varastotasoja. Hyvien ennusteiden ja suunnittelun tuloksena hyllysaatavuus voidaan samanaikaisesti nostaa 98–99 prosenttiin ”, kertoo RELEX Iso-Britannian maajohtaja Tommi Ylinen.

“Viimeisen vuoden aikana tukkukauppiaat neljässä Euroopan maassa ovat valinneet RELEXin järjestelmän ja asiantuntemuksen,” kuvailee Ylinen. ”Zenithin luottamus meihin kertoo tuloksistamme”, Ylinen toteaa.

Järjestelmien käyttöönotto alkoi Zenithissä elokuussa 2014, ja projektin odotetaan käynnistyvän täydellä vauhdilla joulukuussa. Valmista on alkuvuodesta 2015.

Zenith toimittaa joka kuukausi 35 000 toimitusta yli 10 000 asiakkaan kohteeseen. Mukana on ravintoloita, catering-firmoja, kouluja, sairaaloita ja suurtalouskeittiöitä. Zenith on perustettu vuonna 1996, ja yritys valmistaa tuotteitaan Pohjois-Irlannissa. Yrityksen jakelukeskukset sijaitsevat Lisburnissa, East Kilbridessä, Droitwichissä, Ellandissa, Oldhamissa, Swanleyssä ja Welham Greenissä.