Johtava ruotsalainen rakennustarvikkeiden kauppias Byggmax on valinnut RELEXin toimitusketjun suunnittelun ja optimoinnin järjestelmän tehostamaan keskusvarastojensa sekä Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa sijaitsevien 120 myymälänsä täydennystilausta.

Byggmaxin täydennystilauksia hallinnoi sen pääkonttorissa työskentelevä tiimi. Ennen RELEXin käyttöönottoa keskitetty tiimi laski ennusteet ja teki tilausehdotukset Byggmaxin toiminnanohjausjärjestelmään integroidun vanhemman ohjelmiston avulla. Vastatakseen asiakkaiden tarpeisiin ja kehittyäkseen maailman parhaaksi rakennustarvikkeiden kauppiaaksi Byggmax päätti päivittää toimitusketjun hallinnan järjestelmänsä ja korvata sen edistyneemmällä ja tehokkaammalla ratkaisulla.

Byggmax vertaili useita erilaisia toimitusketjun hallinnan järjestelmiä: RELEXin ratkaisu kysynnän ennustamiseen ja automatisoituun täydennystilaamiseen arvioitiin parhaaksi, sillä se ylitti kaikki toiminnoille, käyttöliittymän muokattavuudelle ja suorituskyvylle asetetut vaatimukset. ”Löysimme järjestelmän, jonka kanssa on helppo työskennellä, ja joka on hyvin läpinäkyvä”, kertoo Byggmaxin tietohallintapäällikkö Erik Börjesson. ”Järjestelmä toimii koko organisaatiossa logistikkatiimistä aina tilauksia tekeville kollegoille asti.”

Byggmax halusi myös löytää järjestelmän, joka oli teknisesti riittävän edistynyt ja joustava tukemaan sekä yrityksen nykyisiä että tulevia tarpeita. ”Selviytyäkseen nykypäivän nopeasti kasvavassa ja nopeasti muuttuvassa ympäristössä, toimitusketjun hallinnan ratkaisujen tulee olla selkeitä, helppokäyttöisiä ja kyetä hallitsemaan valtava määrä laskelmia. Tätä juuri odotamme RELEXiltä”, Börjesson jatkaa.

RELEXin myyntipäällikkö Mikael Wiklund kertoo Börjessonin ja hänen Byggmax-kollegoidensa osoittaneen vaikuttavaa ammattitaitoa sopimuksen allekirjoittamista edeltäneen hankintaprosessin aikana. ”On jännittävää työskennellä Byggmaxin kanssa sen siirtyessä seuraavaan vaiheeseen, jossa RELEX parantaa päivittäistä työskentelyä, auttaa ylläpitämään resurssitehokasta organisaatiota ja varmistaa että Byggmaxin asiakkaat saavat laadukkaimpia rakennustarvikkeita edullisimpaan hintaan!”, Wiklund päättää.