Zenopt ja RELEX Solutions tarjoaa Coop Värmlandille huippuluokan ratkaisun työvoiman optimointiin.

Coop Värmland, ruotsalainen kuluttajaosuuskunta, johon kuuluu noin 60 supermarketia ja joka työllistää 1700 henkilöä, pyrkii optimoimaan henkilöstönsä aikataulut vähentääkseen joutokäyntiä ja parantaakseen asiakaspalvelua.

Coop Värmland Store

Työvoiman optimointiin erikoistunut Zenopt käyttää RELEXin laskemia ennusteita hyväkseen ja ottaa työvuorojen suunnittelussa kauppoihin tulevat toimitukset sekä asiakasmäärät huomioon. Zenoptin ohjelmisto auttaa vähittäiskauppiaita suunnittelemaan työvoimansa kustannustehokkaammin ja jakamaan työmäärän tasaisemmin, vähentäen työntekijöiden kokemaa kuormitusta.

Automatisoimalla työvoiman suunnittelun Coop Värmland voi panostaa enemmän henkilöstönsä hyvinvointiin ja kehittämiseen. Järjestelmän avulla yhtiö varmistaa, et-tä toimitusten saapuessa paikalla on aina tarpeeksi henkilökuntaa hyllyttämässä tuotteita, ja toisaalta, ettei työntekijöitä ole liikaa silloin, kun liikkeessä on hiljaisempaa.

Ennen järjestelmän käyttöönottoa RELEX ja Zenopt suorittivat yksityiskohtaisen analyysin sekä pilottiprojektin, joka tavoitteena oli osoittaa Coop Värmlandille järjestelmän hyödyt. Arvioidut tulokset olivat niin vaikuttavia, että Coop Värmland päätti edetä projektin kanssa.

“Meillä on ilo työskennellä Coop Värmlandin kanssa”, sanoo Mika Halme, Zenoptin perustaja ja toimitusjohtaja. “Kyseessä on dynaaminen ja edistyksellinen yhtiö, joka ymmärtää modernin vähittäiskaupan haasteet. Yhdessä pyrimme luomaan prosessin, joka tekee Coop Värmlandista työvoiman optimoinnin edelläkävijän.”

“Työlainsäädännön huomioon ottaminen ja resurssien sovittaminen yhteen työn määrän kanssa jokaiselle 15 minuutin jaksolle on erittäin haastavaa. Sen tekeminen aina uudestaan tilanteiden muuttuessa on suorastaan mahdotonta ilman käyttäjäystävällistä ohjelmistoa ja hyviä algoritmeja. Automatisoimalla työvoiman suunnittelun hyödynnämme parhaiten Coop Värmlandin resurssit ja varmistamme parhaan mahdollisen lopputuloksen,” Halme lisää.

“Vertailimme markkinoilla olevia työvoimasuunnittelun järjestelmiä ja totesimme, että Zenopt oli niistä edistyksellisin”, kertoo Coop Värmlandin Tietohallintojohtaja Thomas Berglund. ”Meillä on jo kokemusta hyvästä yhteistyöstä RELEXin kanssa, jo-ten uskomme, että projekti Zenoptin kanssa tulee myös tuottamaan merkittäviä tuloksia.”

Lisätietoja: http://zenopt.fi/