Lue PDF-versio

Johtava norjalainen kuluttajatuotteiden myymäläketju Europris on valinnut RELEXin ratkaisun integroidun toimitusketjun suunnitteluun ja optimointiin. Uudistus koskee sekä keskusvaraston että yli 200 myymälän täydennystä.

 
Nopeasti laajentuva Europris on Norjan suurin edullisten kuluttajatuotteiden vähittäiskauppaketju, vuosittaiselta liikevaihdoltaan yli 600 miljoonaa euroa. Europris on valinnut RELEXin ratkaisun varmistaakseen toimitusketjunsa integroitumisen.

Aikaisemmin Europrisilla on jo ollut riittävä ostojen järjestelmätuki keskusvarastollaan, mutta yritys halusi kokonaan integroidun ratkaisun, jossa myymälöillä ja keskusvarastolla on mahdollisuus työskennellä samojen lukujen kanssa. Europris halusi myös parantaa kausi- ja kampanjatuotteiden hallintaa.

“Meillä on laaja valikoima; elintarvikkeista ja rautakauppatuotteista lahjatavaroihin, liinavaatteisiin, leluihin ja kausituotteisiin. Tärkeintä oli löytää integroitu ratkaisu, joka toimisi niin jatkuvan valikoiman, kuin kausi- ja kampanjatuotteidenkin osalta,” kertoo Europrisin ostojohtaja Knut Spaeren.

Europris on ollut tyytyväinen RELEXiin. Yritykselle oli tärkeää nähdä kuinka tieto myymälätäydennyksen suunnitelluista muutoksista huomioidaan automaattisesti myös keskusvaraston materiaalien tarvesuunnittelussa. ”RELEXin myötä voimme siirtää huomiotamme enemmän toimitusketjun kokonaisvaltaiseen analysointiin ja hallintaan, rutiininomaisen täydennyksen sijaan”, kertoo yrityksen toimitusketjupäällikkö Marco Pair.

Myös tehokas kampanjanhallinta ja varaston allokaatiot ovat erittäin tärkeitä Europrisille. ”Aikaisemmin olimme myymälöiden antamien tietojen varassa. Tämä oli myymälöissä hyvin aikaa vievää, eikä myymälöiden välinen allokointi usein toteutunut tehokkaasti. RELEXin avulla voimme luoda myymäläkohtaiset myyntisuunnitelmat automaattisesti, ja huomioida myyntierot yksittäisten myymälöiden välillä. Tämä tulee vaikuttamaan positiivisesti tehokkuuteen sekä hyllysaatavuuteen,” kertoo Mirielle Torgersen, Europrisin toimitusketjun suunnittelutyökalujen valinnasta vastaava projektipäällikkö.

Europris on suurena vähittäiskauppiaana luonnollinen osa RELEXin asiakaskuntaa. ”Monikanavainen toimitusketju, lukuisat kampanjat, sekä laajat ja vaihtelevat kausivalikoimat antavat meille upean mahdollisuuden näyttää, mitä integroidulla vähittäiskaupan suunnittelulla voidaan saavuttaa. Europrisillä on myös hyvä tietotaito toimitusketjun hallinnasta, ja kyky tuoda sisäisesti uusia prosesseja ja työkaluja käytäntöön. Uskomme, että ratkaisulla saadaan hienoja ja nopeita tuloksia aikaiseksi”, kommentoi Johanna Småros, RELEXin perustajajäsen ja Skandinavian toimintojen johtaja.

Europris on vähittäiskauppaketju, johon kuuluu yli 216 myymälää Norjassa. Kasvava myymäläverkosto koostuu sekä franchise-myymälöistä että konsernin omistamista myymälöistä. Ketju on kasvanut voimakkaasti jo pitkään, 8 prosentin kokonaismyynnin vuosittaisella kasvulla vuodesta 2005. Europris myy tuotteita edullisilla hinnoilla ja laajalla valikoimalla elintarvikkeista lahjatavaroihin. Myymälöiden valikoimat sisältävät niin kaupan omia merkkejä kuin tunnettuja merkkituotteita.