Maailmanlaajuinen tutkimusyhtiö Gartner on nimennyt RELEXin yhdeksi teknologiatoimittajien “Cool Vendoriksi 2014”. Nimeämisen perusteena on RELEX-järjestelmän käyttämä muistinvarainen laskentateknologia, jolla hallitaan ja analysoidaan kasvavia datamassoja. RELEX on neljän listatun toimijan joukossa ainoa toimitusketjun hallinnan yritys.

“Muistinvarainen laskenta on tulevaisuudessa yhä tärkeämpää. Se mahdollistaa digitaalisen liiketoiminnan ketteryyden, suurten datamäärien prosessoinnin ja nopeat päätökset haasteissa”, perustellaan Gartnerin Cool Vendors in In-Memory Computing Technologies 2014 -raportissa.

Muistinvarainen laskenta tallentaa datan ja suorittaa kaikki laskelmansa tietokoneen aktiivisessa RAM-muistissa. Näin tietoja ei tarvitse siirtää tietokoneen RAMin ja kovalevyn välillä. Teknologian kapasiteetti mahdollistaa valtavien datamassojen prosessoimisen entistä nopeammin ja avaa ovet suurten tietomäärien reaaliaikaiseen analysointiin.

RELEX on noussut johtavaksi muistinvaraisen laskennan hyödyntäjäksi omistamansa ja kehittämänsä tietokantateknologian avulla. Tietokanta on optimoitu erityisesti toimitusketjun hallinnan sovelluksia varten ja tehostaa laskennan suorituskykyä yli sata kertaa tehokkaammin kuin perinteiset ratkaisut. Tämä on välttämätöntä kun käsitellään monimutkaisia laskutoimituksia eri myyntipisteiden ja varastojen tuhansista tuoteryhmistä sekä näiden yhdistelmien miljoonista variaatioista.

”Olemme iloisia listauksestamme. Muistinvarainen laskenta on meille tärkeää ja tukee kaikkea mitä teemme”, kertoo RELEXin toimitusjohtaja Mikko Kärkkäinen.

”Ajantasaiset tulokset suurista datavirroista mahdollistavat nopeat käyttöönottoprojektit, sillä asiakkaamme voivat itsenäisesti muokata järjestelmää liiketoimintamuutosten mukana. Nopeatkin muutokset käyttöliittymässä näkyvät tuloksina reaaliajassa.” Kärkkäinen lisää.

Gartnerin raportissa yrityksiä suositellaan minimoimaan mahdolliset riskit hankkimalla muistinvaraisen laskennan ratkaisuja pieniltä toimijoilta, joiden tuotteiden tiedetään maksavan itsensä takaisin jo kolmessa-neljässä vuodessa.

Kärkkäinen uskoo että yritykset, jotka noudattavat Gartnerin neuvoa, ovat tyytyväisiä RELEXiin. ”Takaisinmaksuajat asiakkaillamme ovat kolmesta neljään kuukauteen, ei vuoteen.” Kärkkäinen uskoo tämän olevan oleellinen tieto mahdollisille uusille asiakkaille.