Kauppalehti uutisoi 7.5.2012 miten Tuko on RELEXin järjestelmien avulla onnistunut tarjoamaan asiakkailleen, joihin kuuluvat muun muassa Stockmann Herkku ja Suomen lähikauppa, tarkempia ennusteita. Elintarvikkeiden hävikki on laskenut merkittävästi tarkempien kysyntäennusteiden avulla.

Kolmisen vuotta sitten Tuko Logistics tutki erilaisia vaihtoehtoja toimitusketjunsa kehittämiseen ja saatavuutensa parantamiseen, koskien erityisesti tuoretuotteita. ”Testaamisen kautta löytyi RELEX, jonka paras ominaisuus oli joustavuus. Sitä Tuko Logistics tarvitsi erityyppisten asiakkaiden vuoksi”, kertoi Lauri Loikkanen, Tuko Logisticsin suunnittelupäällikkö. ”Stockmann Herkku on aivan erityyppinen asiakas kuin Lähikauppojen lähes 700 pienmyymälää”.

Samaan aikaan Stockmann etsi hyvää ratkaisua automaattiseen täydennykseen ja päätyi myös RELEXiin. Stockmannin kehityspäällikkö Kimmo Jokilahden mukaan investointi maksoi itsensä takaisin muutamassa kuukaudessa pienentyneen hävikin ja parantuneen saatavuuden ansiosta. ”Saatavuusprosentti on nykyään 98,5 prosenttia ja joillakin tuotteilla jopa yli 99 prosenttia.” Hävikki pieneni keskimäärin 40 prosenttia ja joidenkin tuoretuotteiden kohdalla parannus on vieläkin suurempi. Vaikutus tulokseen on selvä.

Suomen lähikauppa on hyötynyt kausi- ja pyhäpäivien parantuneista ennusteista, kertoo Suomen lähikauppa Oy:n johtaja Esko Sutelainen.

Seuraava askel on ottaa mukaan valmistajat, jolloin kaikissa toimitusketjun portaissa varastoinnin tarve pienenee. Kaikki kolme kauppiasta vakuuttavat, että kehitystyö hyödyttää myös kuluttajia. ”Kuluttaja saa tuoretta tavaraa, ja tehostunut ketju vähentää hinnankorotuspaineita”, he lupaavat.