Maailman suurimpiin kuuluva urheilun vähittäiskauppa ottaa RELEXin järjestelmän käyttöönsä – tavoitteina parantunut allokointi ja toimintojen tehostaminen

Osa maailman suurinta urheiluvälinekauppaketjua, INTERSPORT AB on valinnut RELEXin kumppanikseen virtaviivaistamaan 150 Ruotsissa toimivan myymälänsä sekä Göteborgissa sijaitsevan keskusvarastonsa täydennystä. INTERSPORTilla on yhteensä 5500 liikettä 43 maassa.

INTERSPORT haluaa erityisesti kehittää ydintuotevalikoimansa myymälätäydennystä sekä sesonkeja edeltävää jokaiselle myymälälle arvioitavaa tuotteiden allokointia, tuotejakoa. Näiltä osin INTERSPORT toivoo lisätukea toiminnanohjausjärjestelmälleen toimintojen tehostamiseksi, ja sitä kautta parempien tulosten saavuttamiseksi.

”Vuoden ympäri myytävien tuotteiden rutiininomainen myymälätäydennys on jo osittain keskitetty, mutta odotamme innolla uusia huippuunsa hiottuja ominaisuuksia, joita RELEXin teknologia tuo tullessaan”, kertoo INTERSPORTin IT-johtaja Fredrik Norén. ”Meillä on vielä valtavasti mahdollisuuksia täydennystoimintojemme laadun edelleen kehittämiseksi”, hän jatkaa.

“RELEXin järjestelmät säästävät tukitiimin aikaa, jota voidaan vastedes käyttää entistäkin tehokkaammin päivittäisten toimien tukemiseen ja poikkeustilanteiden ratkomiseen myymälöissämme”, Norén mainitsee.

Ketjun alustava sesonginalusjakelu perustuu nk.”aloituspakkauksiin”, joiden kokoaminen vaatii nykyisellään huomattavan määrän käsityötä. RELEX räätälöi tiiviissä yhteistyössä INTERSPORTin kanssa ohjelmistonsa laskemaan pakkauskoot parhaiten sopiviksi vastaamaan kunkin myymälän tarpeita. ”RELEX yrityksenä on antanut itsestään ja työmoraalistaan erinomaisen vaikutelman ja heidän kanssaan on ilo tehdä yhteistyötä”, kertoo Fredrik Norén.

Yksi RELEXin perustajista, Skandinavian toiminnoista vastaava johtaja Johanna Småros, sanoo yhtiön olevan etuoikeutettu saadessaan tehdä yhteistyötä maailmankuulun vähittäismyyjän kanssa. ”Yhteistyö INTERSPORTin kaltaisen yrityksen kanssa ei ole yrityksellemme pelkkä haaste, vaan myös mahdollisuus kehittää ratkaisuja, jotka helpottavat vähittäis- ja tukkumyyjien elämää monella eri sektorilla.

”Varastonhallinta kehittyy huimaa vauhtia ja tämänkaltainen mahdollisuus kehittäävarastosuunnittelun ohjelmistoja edelleen auttaa meitä pysymään toimitusketjun hallinnan ohjelmistokehityksen kärjessä”, Småros toteaa.

Intersport Sweden AB on osa INTERSPORT International Corporation:ia (IIC), joka kuuluu maailman tunnetuimpiin urheiluvälineiden ja – oheistuotteiden valmistajiin. Yhtiö perustettiin vuonna 1968 ja se toimii 43 maassa. INTERSPORTin vähittäiskaupan liikevaihto on 10,6 miljardia euroa