Vuosi 2017 on juhlan vuosi samppanjamerkki Veuve Clicquot’lle, sillä tunnetun samppanjapullon ikoninen keltainen etiketti täyttää tänä vuonna 140 vuotta, ja talouselämässä menestyneitä naisia juhlistava Veuve Clicquot Business Woman Award -palkinto on jaettu Suomessa tänä vuonna jo kymmenennettä kertaa. Ranskassa vuonna 1972 perustettu palkinto jaetaan talouselämässä hyvin ansioituneelle, rohkealle ja luovasti ajattelevalle naiselle 25 maassa ympäri maailmaa.

Veuve Clicquot Award

RELEX Oy:n Chief Marketing Officer ja yksi perustajista, tekniikan tohtori, Johanna Småros on vuoden 2017 Veuve Clicquot Business Woman. Palkinto myönnetään Suomessa joka toinen vuosi sellaiselle talouselämässä ansioituneelle naiselle, joka toimii yrityksessään päättävässä asemassa, ja joka on onnistunut luomaan dynaamisen, taloudellisesti kannattavan sekä vastuullisesti ja eettisesti toimivan yrityksen.

“Johanna Småros täyttää hienosti kaikki palkinnon saajalle asetetut kriteerit: hän on yrittäjä ja yksi yrityksen perustajista. Hän osallistuu yrityksen päätöksentekoon ja strategian luomiseen, ja RELEX Oy on dynaaminen kasvuyritys, joka toimii globaaleilla markkinoille sekä vastuullisesti että eettisesti. Yritys on kasvuyritysten tapaan valinnut nyt strategiakseen kasvaa nopeasti tuloksen teon kustannuksella kuitenkin huolehtien siitä, että tase on hyvässä kunnossa. Småros on osoittanut rohkeutta lähtiessään yhtenä perustajana kehittämään ihan uudenlaista liikeideaa”, tuomariston puheenjohtaja Elvi Rangell perustelee.

Johanna Småros kertoo olevansa tunnustuksesta otettu:

“Arvostetun Veuve Clicquot Business Woman -palkinnon vastaanottaminen on luonnollisesti hieno kunnianosoitus ja palkinto omalle työlle, mutta samalla se on kunnia myös RELEX Solutionsin koko erinomaiselle henkilöstölle ja loistaville asiakkaillemme. Palkinnon tarkoituksena on kannustaa nuoria naisia urallaan eteenpäin, joten olen erittäin mielelläni ja ylpeänä mukana tukemassa tätä päämäärää”.

RELEX Solutions on jo pitkään ollut yksi maailman nopeinten kasvavista toimitusketjun ja vähittäiskaupan suunnitteluun ja optimointiin keskittyvistä ohjelmistotaloista. Vuonna 2015 saatu 20 miljoonan euron sijoitus yhdysvaltalaiselta Summit Partnersilta on mahdollistanut entistäkin nopeamman kasvun, laajentumisen ja teknologian kehittämisen.
 
“RELEXissä olemme pystyneet jatkojalostamaan ja tuotteistamaan tutkimuksesta kummunneita ideoitamme toimitusketjun suunnittelusta ja optimoinnista ohjelmistopalveluiksi, jotka tuottavat hyvin konkreettisia tuloksia asiakkaillemme paremman saatavuuden ja myynnin, vähentyneen varaston ja hävikin sekä pienentyneiden työkustannusten kautta. Tavoitteemme on, että RELEX on alansa ehdoton ykkönen” Småros summaa.

Palkinnon rinnalla tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa jaettava New Generation Award -palkinto on suunnattu menestyneelle, uransa alkuvaiheessa olevalle naiselle. Palkinto myönnettiin Smoothie Heaven Oy:n, paremmin Jungle Juice Barina tunnetun smoothie-juomaketjun, perustajalle ja toimitusjohtajalle Noora Fagerströmille.

“New Generation Award haluttiin myöntää sellaiselle yrittäjälle, joka on löytänyt markkina-aukon ja rohkeasti ryhtynyt luomaan siihen sopivaa yritystoimintaa. Jungle Juice Barissa liikeidea on onnistuttu muuttamaan toimivaksi yritystoiminnaksi. Yrityksessä myös sitoudutaan aidosti huolehtimaan siitä, että toiminta on eettisesti kestävällä pohjalla. On mahtavaa päästä palkitsemaan nuori yrittäjä, joka on vielä yrittäjäuransa alkupäässä”, Elvi Rangell kertoo.

Veuve Clicquot Business Woman Award on jaettu vuodesta 2003 alkaen, jolloin Skannon toimitusjohtaja Barbara Roos palkittiin menestyksestään suomalaisessa talouselämässä. Sen jälkeen palkinnon ovat saaneet Hullu Poro Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Päivikki Palosaari (2004), Vallila Interiorin toimitusjohtaja Anne Berner (2006), Lappset Groupin hallituksen puheenjohtaja Johanna Ikäheimo (2007), Stala Oy:n toimitusjohtaja Tuija Rajamäki (2008), Dextran toimitusjohtaja Leena Niemistö (2009), Andiatan omistaja ja toimitusjohtaja Tarja Rantanen (2011), Marketing Clinicin toimitusjohtaja Catharina Stackelberg (2013) ja Kemppi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama (2015).

Palkinnon saajan päättää vaihtuva tuomaristo, joka koostuu erilaisista suomalaisista talouselämän vaikuttajista. Tänä vuonna tuomaristoon kuuluvat puheenjohtaja Elvi Rangellin lisäksi Leena Niemistö (Pihlajalinna), Kati Hagros (Aalto yliopisto), Emilia Kullas (Talouselämä), Lauri Veijalainen (Stockmann) ja Pekka Mattila (Aalto yliopisto).