Ruotsalainen kauppaketju Jula AB on valinnut RELEXin ratkaisun myymälöiden ja keskusvaraston täydennyksen ohjaukseen sekä optimointiin. Yrityksen tavoitteena on kasvattaa asiakastyytyväisyyttä paremman saatavuuden avulla, säästämällä henkilökunnan aikaa asiakaspalveluun ja alentamalla toimitusketjun kustannuksia.

Julan tuotevalikoima koostuu tarvikkeista kodin kunnostajille, mökin omistajille, maanviljelijöille ja käsityöläisille. Tee-se-itse -rakentajat ja nikkaroijat löytävät Julan laajasta valikoimasta kaikki tarvitsemansa tuotteet edullisesti. Jula työllistää noin 2000 henkilöä yli 50 toimipisteessään Ruotsissa, Norjassa ja Puolassa.

Julalla käytiin perusteellisesti läpi toimintaprosessit, kehitystavoitteet ja it-järjestelmä. Tämän jälkeen yrityksen johto totesi, ettei sen käyttämä M3-toiminnanohjausjärjestelmä kykene vastaamaan uusiin, kunnianhimoisiin tavoitteisiin tavaravirtojen ohjauksessa.

Tavaravirtojen hallinta on tunnistettu yhdeksi tärkeimmistä osa-alueista Julan liiketoiminnassa.

– Haluamme minimoida hyllypuutteet, optimoida varastotasoja ja hallita tavaravirtoja kustannustehokkaasti. Tämä on yksi yhtiön tärkeimpiä kilpailuetuja. Toimitusketjun hallintaan liittyvät kysymykset ovat usein monimutkaisia ja onnistuminen on useiden tekijöiden summa. Vähittäiskaupan nopeasti muuttuviin tarpeisiin räätälöity, luotettava tietojärjestelmä on olennainen tekijä prosessille, kertoo ostopäällikkö Magnus Sigurd.

Jula aloitti uuden järjestelmän etsimisen kesällä 2012 ja projekti saatiin päätökseen vuoden lopussa.

– Halusimme varmistaa, että löydämme parhaan mahdollisen ratkaisun. Olimme yhteydessä yli kymmeneen eri järjestelmätoimittajaan ja valintaprosessin aikana joukosta seuloutui meille sopivin vaihtoehto. Lopullinen valinta osui RELEXiin useista eri syistä. RELEX tarjoaa kattavan ratkaisun, joka tukee erinomaisesti sekä kausituotteiden että kampanjoiden hallintaa. Annoimme paljon painoarvoa myös RELEXin asiakkaiden suosituksille sekä aiemmille nopeille ja menestyksekkäille projekteille, Sigurd jatkaa.

Julan käyttöönottoprojekti alkoi helmikuussa. Magnus Sigurd summaa Julan tavoitteet:

– Haluamme tarjota asiakkaillemme paremman palvelutason tehokkaammalla materiaalivirtojen hallinnalla. Tämän lisäksi haluamme vapauttaa myymälähenkilökunnan aikaa asiakaspalveluun ja lisätä kustannustehokkuutta. Perimmäinen tavoitteemme kaikessa on tietenkin asiakastyytyväisyys!