K-ryhmä ottaa käyttöönsä RELEXin työvuorojen suunnittelujärjestelmän. Järjestelmä optimoi työvuorot vastaamaan todellista työmäärää. Hankinta heijastaa K-ryhmän strategista panostusta sekä asiakaspalveluun että työtyytyväisyyteen.

K-ryhmän päivittäistavaratoimiala korvaa useita vanhoja järjestelmiä yhdellä nykyaikaisella työvuorojen suunnittelutyökalulla, joka tarjoaa henkilökunnalle myös mobiilitoiminnallisuudet. Järjestelmä otetaan käyttöön K-ruokakaupoissa ja K-ryhmän food-service-toimijan Kespron tukuissa.

Copyrights: K-Ryhmä

Joustavuus eri myymälätyypeissä

Erilaisilla myymälämuodoilla on erilaisia vaatimuksia työvuorojen suunnittelulle. RELEXin järjestelmän avulla kaupat voivat muokata optimointeja omien tarpeidensa mukaan. Järjestelmä tukee myös monikauppamallia, jossa yhdellä K-kauppiaalla on useita myymälöitä johdettavanaan.

Järjestelmä mahdollistaa tarpeen mukaan niin keskitetyn kuin hajautetun suunnittelun. RELEXin järjestelmä pystyy myös huomioimaan pohjoismaiset työlainsäädännöt optimoinnissaan.

”Olimme K-ryhmän päivittäistavarakaupassa etsineet hyvää työvuorojen optimoinnin ratkaisua pitkään. RELEXin järjestelmä pystyy tarjoamaan ennusteisiin pohjautuvaa automaattista suunnittelua ja optimointia, huomioiden erilaisten kauppatyyppien vaatimukset ja erilaiset kauppojen työtehtävät”, sanoo kehitysjohtaja Nuutti Rantatupa.

”K-kaupoissa voidaan jatkossa hyödyntää entistä paremmin ennustetietoa työvuorojen suunnittelussa, tiedolla johtaminen parantaa asiakaspalvelua ja työtyytyväisyyttä. Tämä oli meille tärkeä valintaperuste, kuten myös järjestelmän helppokäyttöisyys. Meillä on tuhansia käyttäjiä, joten on tärkeää, että uuden järjestelmän omaksuminen on mahdollisimman vaivatonta. Uusi järjestelmä tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää myös mobiilivälineitä työvuoroihin liittyvässä viestinnässä, tätä ovat toivoneet sekä kaupan työntekijät että esimiehet”, Rantatupa lisää.

Dataa hyödyntämällä tehokkuutta

Hyödyntämällä ennustetietoa K-kauppoihin tulevista tavarantoimituksista ja myymälöiden asiakasmääristä, RELEXin työvuorojen optimoinnin järjestelmä mahdollistaa sen, että K-kauppiaat pystyvät vastaamaan työtarpeeseen aina oikealla määrällä henkilökuntaa. Tämä auttaa kauppaa suunnittelemaan henkilöstötarpeitaan kustannustehokkaammin ja tasoittamaan työntekijöiden työmäärää.

”K-ryhmä on Suomen suurin kaupan alan toimija, joten olemme luonnollisesti erittäin innoissamme yhteistyöstä heidän kanssaan”, sanoo RELEXin toimitusjohtaja Mikko Kärkkäinen.

”RELEXin työvuorojen optimoinnin järjestelmä on kehitetty erityisesti nykyaikaisen vähittäiskaupan haasteisiin. Uskon, että pystymme yhdessä rakentamaan prosessin, joka hyödyttää kaikkia K-ryhmän sidosryhmiä, kauppiaita, työntekijöitä kuin asiakkaitakin”, sanoo Kärkkäinen.

K-Ryhmä
K-ryhmän liiketoiminta perustuu K-kauppiasyrittäjyyteen. Asiakastyytyväisyydestä vastaavat itsenäiset K-kauppiaat, joiden kanssa Kesko toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market ja Neste K -liikenneasemat. K-ruokakauppoja on Suomessa noin 1 200 ja niissä käy päivittäin noin 1,2 miljoonaa asiakasta. K-ryhmän päivittäistavaratoimialaan kuuluu myös Kespro, joka on Suomen johtava foodservice-palvelujen tarjoaja.

Lisätietoja: www.kesko.fi