Lue PDF-versio

Baltian hallitseva noutotukkuketju ottaa myymälätäydennyksen automatisoinnissa käyttöön RELEXin järjestelmän. Yrityksen tavoitteena on parantaa hyllysaatavuutta ja sitä kautta kasvattaa myyntiä.

AS Kaupmees & Ko on valinnut RELEXin toimitusketjun suunnittelun ja optimoinnin järjestelmän automatisoidakseen ketjun myymälätäydennyksen sekä keskusvaraston ostot.

Noutotukkuketju Kaupmees on etsinyt järjestelmätoimittajaa parantaakseen hyllysaatavuutta sekä toimitusvarmuutta. Yritys haluaa myös automatisoida tilausprosessin, ja tätä kautta vähentää operatiiviseen tilaamiseen ja täydennykseen käytettyä työaikaa. RELEXin aikaisemmat asiakasreferenssit helpottivat päätöksentekoa ja auttoivat Kaupmees & Ko:ta valitsemaan järjestelmän, jonka avulla ketju uskoo myös myyntinsä kasvavan.

Kaupmees ja RELEX aloittavat yhteistyön järjestelmän pilottikäytöllä tänä kesänä. ”Myymälätäydennyksen tehostaminen on yksi päätavoitteistamme, ja odotamme merkittäviä tuloksia. RELEXillä on hienoja esimerkkejä siitä, miten sen asiakkaat ovat voineet investoida myymälähenkilökunnan työaikaa operatiivisista tilaus- ja täydennystehtävistä vaativampiin tehtäviin. Referenssit toimivat meille hyvinä esimerkkeinä järjestelmätoimittajaa valitessamme, ja uskon että pääsemme tavoitteisiimme.” kertoo Mart Relve, Kaupmeesin hallituksen puheenjohtaja.

“Kaupmees & Ko on verrattain nuori yritys, jolla on dynaaminen kasvuvauhti. Meidän on helppo samaistua yrityksen tapaan toimia”, kertoo RELEXin toimitusjohtaja Mikko Kärkkäinen. ”Olemme ylpeitä Kaupmeesistä ensimmäisenä virolaisena asiakkaanamme. Näin edistyksellinen paikallinen referenssiasiakas varmasti auttaa meitä eteenpäin Virossa ja muissa Baltian maissa”, Kärkkäinen jatkaa.

Projekti aloitettiin keväällä 2014, ja tulevassa pilottivaiheessa keskitytään Kaupmeesin keskusvarastoon ja yhteen noutotukkuun.

Vuonna 1992 perustettu Kaupmees on Viron suurin tukkuliike, jolla on 7 noutotukkua ja maahantuontivarasto. Ruoan ja päivittäistavaroiden tukkuliikkeenä sen asiakkaita ovat pääasiassa ravintolat, hotellit ja baarit, sekä tavaratalot ja vähittäiskauppaketjut ympäri Viroa.