Lue PDF-versio

Kemmler Baustoffe GmbH on ensimmäisenä saksalaisena yrityksenä ottanut RELEXin täydennysjärjestelmän käyttöönsä. Tavoitteena on pienentää varasto- ja hankintakustannuksia korkeasta saatavuustasosta tinkimättä. Kemmler Baustoffe toimittaa rakennusmateriaaleja ja laattoja rakennusliikkeille sekä urakoitsijoille Baden-Württembergin ja Baijerin alueilla.

“Halusimme täydennystilausjärjestelmän, joka paitsi varmistaa, että myymälöidemme tuotteet ovat aina asiakkaidemme saatavilla, myös auttaa meitä ohjaamaan valikoimaamme kaikissa toimipisteissämme”, sanoo Ingo Herzog, Kemmlerin ostojohtaja. “Lähdimme etsimään sesonkien kysyntävaihtelut huomioivaa ohjelmistoa varastojemme optimoimiseen. Löydettyämme RELEXin innostuimme järjestelmän tarjoamista analytiikkatyökaluista, jotka auttavat meitä kehittämään hankintaprosessejamme ja valikoimanhallintaa entisestään.”

Kemmler on viidennen sukupolven perheyritys, joka työllistää 1100 henkilöä yli 20 toimipisteessä. Kemmler tarjoaa asiakkailleen kaikki tarvittavat rakennustarvikkeet saman katon alta projektin koosta riippumatta – suurhankkeista aina yksityishenkilöiden kylpyhuoneremontteihin saakka.

“Rakennushankkeet edellyttävät huolellista aikataulutusta”, sanoo Herzog. “Jos toimitukset eivät saavu ajallaan, voi koko projekti pysähtyä. Kemmlerin palvelutaso on omaa luokkaansa. Olemme ansainneet asiakkaidemme luottamuksen varmistamalla, että laajan valikoimamme kaikkien tuotteiden saatavuus on erinomainen. Palvelutason saavuttaminen tehokkaasti edellyttää, että meillä on jatkuvasti kokonaiskuva varastojemme ja valikoimiemme tilanteesta.”

Ennen sopimuksen solmimista Kemmlerin avainhenkilöt vierailivat kahden RELEXin pitkäaikaisen asiakkaan luona Suomessa. Referenssikäynnit vahvistivat mielikuvaa RELEXistä nopeana ja joustavana yhteistyökumppanina.

RELEX suoritti esiselvityksen Kemmlerin myynti- ja varastotietoja analysoimalla. RELEXin järjestelmällä löydettiin nopeasti tuotteet, joiden tilauskäytäntöjä optimoimalla voitaisiin saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä palvelutasoa heikentämättä. RELEXin analyysityökalun avulla voitiin myös helposti tunnistaa hitaasti liikkuvat tai kannattamattomat tuotteet ja ehdottaa jatkotoimenpiteitä.

Integraatio RELEXin ja Kemmlerin käyttämän ERP-järjestelmän Unitraden välillä saatiin nopeasti valmiiksi, kuten Ingo Herzog toteaa: “Vain muutaman viikon kuluttua projektin aloittamisesta meillä oli RELEXin avulla täydellinen ja ajantasainen näkyvyys kaikkiin materiaalivirtoihin toimipisteissämme. Pystymme nyt puristamaan enemmän lisäarvoa tilausprosessistamme parantamalla varastojen käyttöä eri toimipisteissä sekä yhdistämällä toimipisteidemme tilauksia suuremmiksi kokonaisuuksiksi.”

RELEXin tiimi on innoissaan uudesta kumppanuudesta. “Kemmler on loistava yritys, joka etsii jatkuvasti fiksuja kehitysmahdollisuuksia. Siksi heidän saaminen ensimmäiseksi asiakkaaksemme Saksassa on erityisen hienoa”, iloitsee Timo Ala-Risku, RELEXin Saksan maajohtaja.