Ruotsalainen Konsum Värmland, yli 150 000 jäsenen omistama osuuskunta, on valinnut RELEXin parantaakseen ja automatisoidakseen omistamiensa myymälöiden myymälätäydennystä.

Konsum Värmlandissa on jo muutaman vuoden ollut käytössä automatisoidut tilausehdotukset olemassa olevan järjestelmän, M3:n kautta. Nostaakseen myymälätäydennyksen halutulle edistyneemmälle tasolle ja lisätäkseen myös tuoretuotteiden, kampanjoiden, kysyntäpiikkien sekä sesonkien hallinnan täydennyksen automaatioastetta, tarvittiin käyttöön kehittyneempi järjestelmä. Tästä syystä jo olemassa ollutta toiminnanohjausjärjestelmää päätettiin täydentää RELEXin ennustamisen ja myymälätäydennyksen ratkaisulla.

RELEXin käyttöönoton odotetaan vähentävän tilauksiin tarvittavaa henkilökunnan työmäärää ja vapauttavan aikaa entistä laadukkaammalle asiakaspalvelulle myymälöissä. Lisäksi Konsum Värmland tavoittelee selkeitä taloudellisia tuloksia pienemmän hävikin, kasvaneen myynnin, paremman hyllysaatavuuden, sekä vähentyneen varastotason muodossa.

”Meillä on erittäin hyviä kokemuksia ja selkeitä tuloksia yhteistyöstämme päivittäistavarakauppojen kanssa kansainvälisesti. Näen myös nyt edessämme menestyksekkään käyttöönoton ja uskon, että voimme saavuttaa vähintään yhtä hienoja tuloksia yhdessä Konsum Värmlandin kanssa”, sanoo Johanna Småros, yksi RELEXin perustajista ja yrityksen Skandinavian liiketoiminnan johtaja.

”Näen myös nyt edessämme menestyksekkään käyttöönoton ja uskon, että voimme saavuttaa vähintään yhtä hienoja tuloksia yhdessä Konsum Värmlandin kanssa.”

Konsum Värmland

Konsum Värmland on ruotsalainen osuuskunta, jonka omistaa sen noin 152 000 jäsentä. Sen pääkonttori sijaitsee Karlstadissa ja sillä on 84 jakelupistettä Värmlandin maakunnassa.

Konsum Värmlandilla on myös oma leipomo, keskusvarasto ja kuljetuskeskus. Osuuskunnan tytäryhtiöihin kuuluvat elintarvikekaupat MaxiMat ja Charlottenberg Supermarkets, lihan tuotanto- ja pakkausyritys Värmland Chark AB, sekä alennusketju Pekås.

Osuuskunnalla on noin 1300 vuosityöntekijää ja kokonaismyynti nousi 3,9 miljardiin kruunuun vuonna 2014. Värmland kuuluu maan vahvimpiin osuustoiminnallisiin tukialueisiin ja osuuskunta laajenee vauhdilla.