Toimitusketjun hallinnan ratkaisut koti- ja puutarha-alan yrityksille

Koti- ja puutarhatuotteiden kauppa kattaa laajan valikoiman erilaisia tuotteita – jotkut myyvät tasaisesti läpi vuoden, toiset ovat hyvinkin riippuvaisia kausista ja juhlapyhistä. Lisäksi tuotteiden myyntivolyymit, hintataso, koko, säilyvyysaika ja hankinta vaihtelevat suuresti. Me autamme sinua hallitsemaan tätä monimutkaisuutta.

Hallitse tuotevalikoimiasi yksilöllisesti

Tuotevalikoiman menestyksekäs hallinta edellyttää kunkin tuotetteen mahdollisimman yksilöllistä käsittelyä. RELEXin järjestelmän avulla päätät vapaasti, kuinka luokittelet ja käsittelet eri tuotteita. Tuoteluokille voit helposti määritellä eri toimenpiteitä, jolloin tuotteiden kaikki ominaispiirteet tulevat huomioiduksi.

RELEX hoitaa sesongit

Sesonkituotteissa oikean tuotevalikoiman on oltava hyllyssä oikeaan aikaan, ja tuotteista on päästävä sesongin päätteeksi eroon. Myös ympäri vuoden myytävien tuotteiden kysyntä vaihtelee.

RELEXin avulla voit:

  • Parantaa ennusteiden tarkkuutta malleilla, jotka optimoituvat jokaiselle tuotteelle automaattisesti
  • Valvoa tilausmäärien tarkkuutta, tehostaa sesonkimyyntiä ja minimoida ei-toivotut jäännösvarastot sesongin lopussa

Optimoi tavarantoimituksesi

Toimit luultavasti satojen tavarantoimittajien kanssa – osa heistä toimittaa keskusvarastoon, osa suoraan myymälään. Monilla tavarantoimittajilla on lisäksi tilauskohtaisia ehtoja tai rajoituksia, jotka tulisi huomioida parhaan hinnan ja tehokkuuden varmistamiseksi. Kuljetuskustannusten säästämiseksi taas kannattaa tilata vain täysiä kuormia. RELEXin järjestelmän avulla voit pienentää kustannuksia optimoimalla tilauserät ja toimituskuormat tuote- ja toimittajakohtaisesti.

Case Plantagen

Plantagen on Pohjoismaalainen puutarha-alan kauppaketju, jolla on yli 100 myymälää Pohjoismaissa, sekä markkinajohtajuus Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. Yrityksen vuotuinen liikevaihto on noin 480 miljoonaa euroa.

Tulokset

12 %

tuotesaatavuuden kasvu

32%

myymälävarastojen kokonaisarvon lasku

8%

myynnin kasvu

  • Tilaustehokkuuden huomattava kasvu; myymälöissä säästetty aika vastaa vastaa vuositasolla jopa 10 henkilötyövuotta
  • Tarkemmat kausituotteiden allokaatiot, parantunut reagointikyky poikkeustilanteisiin ja paikalliseen kausikysyntään, sekä tehokkaampi varaston tyhjennys, ja kasvanut liikevaihto
  • Keskusvaraston ostojen saumaton integraatio myymälätäydennykseen

Lue koko case-esimerkki

Muutamia asiakkaitamme

RELEX tuottaa mitattavia tuloksia jo muutamassa kuukaudessa

Olemme auttaneet monenlaisia yrityksiä selviytymään kaupan ja toimitusketjun hallinnan haasteista. Mitä monimutkaisempi ympäristö, sitä suuremmat ovat RELEXin tuomat hyödyt. Jos haluat parantaa yrityksesi kannattavuutta nopeasti, soita meille numeroon +358 (0)40 563 1205, niin kerromme mielellämme lisää. Voit myös klikata alla olevia linkkejä ottaaksesi meihin yhteyttä, tai tutustuaksesi lähemmin ratkaisumme käyttöönottoprosessiin.