JJ Food Service, Iso Britannian monikanavainen elintarvikkeiden tukkuliike on ottanut käyttöön RELEXin toimitusketjun suunnittelun ja optimoinnin järjestelmän ennätysnopeasti. JJ Food Service saavutti RELEX-järjestelmän avulla selkeitä hyötyjä ja tuloksia jo käyttöönottoprojektin pilottivaiheessa.

Lontoon lähettyvillä, Enfieldin kaupungissa sijaitseva JJ Food Service toteutti koko toimitusketjun uudistamisprojektin neljässä ja puolessa kuukaudessa. Vain 18 viikkoa projektisuunnittelun aloituksesta JJ Food Servicen koko toimitushallinnan ketju oli valmiina RELEX-järjestelmän piirissä.

Vain kolme kuukautta kestäneen pilotin jälkeen yrityksessä nähtiin jo selkeää laskua varastojen määrissä ja samalla huomattavia parannuksia saatavuustasoissa. JJ Food Servicen hankintaosaston työmäärä väheni 25 prosentilla muutamissa viikoissa ja lisää säästöjä on odotettavissa tulevien kuukausien aikana.

“Suunnittelimme tekevämme kolmen kuukauden pilottikokeilun ainoastaan kolmen ostajamme kanssa, mutta jo paljon ennen pilottijakson päättymistä kaikki ostajamme, kaikki toimipisteemme, tuottajamme sekä tuotteemme olivat RELEX-järjestelmän piirissä.” sanoo JJ Food Services COO Mushtaque Ahmed.

Jo pilottijakson aikana olemme saaneet hyviä tuloksia vaikka monen tuotelinjan kohdalla uusi, automatisoitu täydennyssykli onkin vielä edessäpäin, jatkaa Mushtaque Ahmed.

”Huolenaiheinamme ovat olleet monet hitaasti liikkuvat tuoteryhmät ja niiden tippuminen pois ostajien tilauksista,” sanoo Ahmed. ”Uuden järjestelmämme ansiosta olemme saaneet poistettua tällaisia tuotteita valikoimastamme. Jo ennen pilottivaiheen loppua pystyimme pienentämään varastojemme tasoa 15 prosentilla kautta linjan ja samalla kasvattamaan tuotteidemme saatavuutta joissain tapauksissa jopa yli 10 prosentilla. Ja odotamme näiden tulosten vielä paranevan.

Mushtaque Ahmed kertoo JJ Food Servicen jo operoivan RELEX-järjestelmää itsenäisesti. Hän kuvailee järjestelmän tehoa ja käytön helppoutta ”loistaviksi”. Ahmedin mukaan RELEX on muuttanut hänen näkemyksensä SaaS-palveluista ja on todennäköistä että koko yrityksen IT-strategia heijastelee hänen ajatuksiaan tässä.

RELEXin UK:n maajohtaja Tommi Ylinen kertoo JJ Food Servicen määrätietoisuuden olleen tärkeä tekijä käyttöönoton nopeudessa.

”Yrityksessä tiedettiin mitä haluttiin tehdä, ja päätöksiä tehtiin nopeasti. He keskittyivät olennaiseen eivätkä epäröineet kokeilla uutta,” kertoo Ylinen. ”Näemme yleensä kuinka yritykset ovat valmiita täyteen implementointiin kahden – kolmen kuukauden pilottijakson jälkeen, mutta JJ Food Service toteutti koko ohjauksen implementoinnin järjestelmäämme jo ennen pilottijakson päättymistä. Käyttöönotto oli todellakin ennätysnopea.”

Nyt JJ Food Service on allekirjoittanut jatkuvan käyttäjäsopimuksen RELEXin kanssa.

“Kaikki RELEXin asiakkaat saavat itse päättää haluavatko jatkaa käyttöä pilottivaiheen jälkeen. Kahdeksan vuoden aikana vain yksi yritys on kieltäytynyt jatkosta, ja tämä tapahtui koska kyseinen yritys ostettiin pilottivaiheen aikana,” kertoo Ylinen.

*Toimituksen huomautus: RELEX ja JJ Food Service aloittivat projektin määrittelyn toukokuun puolessa välissä, ennen kolmen kuukauden pilottia heinäkuun alussa.

Mushtaque Ahmed esitteli projektin RELEXin UK seminaarissa Suomen Lontoon suurlähettilään residenssissä lokakuussa. Seminaarin yhteenveto ja Mushtaque Ahmedin esitys sivuillamme.