Ratkaisut kaupan ja toimitusketjun suunnitteluun ja optimointiin

RELEXin suunnittelu- ja optimointiratkaisut auttavat vähittäiskauppiaita, tukkukauppiaita ja valmistajia suunnittelemaan paremmin, myymään enemmän sekä pienentämään hävikkiä.

Suunnittele paremmin – myy enemmän

RELEXin ratkaisut automatisoivat ja optimoivat menekin ennustamista, toimitusketjun hallintaa, kampanjasuunnittelua, tilan- ja valikoimanhallintaa sekä resurssisuunnittelua.

Paremmalla toimitusketjun hallinnalla asiakkaamme ovat onnistuneet alentamaan varastotasojaan 30 prosenttia, vähentämään tuotepuutteitaan jopa 80 prosenttia ja pienentämään lyhyen elinkaaren tuotteiden hävikkiään jopa 40 prosenttia. Paremmalla tilan- ja valikoimanhallinnalla asiakkaamme ovat pystyneet parantamaan katettaan ja kasvattamaan menekkiä useilla prosenttiyksiköillä.

Forecasting icon

Kysynnän ennustaminen

Hyödynnä kaikki saatavilla oleva tieto tarkkojen ennusteiden tuottamiseksi niin peruskysynnän kuin kampanjoiden, sesonkien ja valikoimamuutostenkin osalta.

Replenishment icon

Automaattinen täydennystilaaminen

Automatisoi kaikkien tuoteryhmien, jopa tuoretuotteiden, uutuuksien ja kampanjatuotteiden täydennystilaaminen menestyksekkäästi.

Inventory planning icon

Varastonhallinta ja
-optimointi

Paranna saatavuutta, varastonkiertoa ja ostamisen tehokkuutta tarkalla optimoinnilla ja tehokkaalla tilausehdotusten laskennalla.

Mark-down icon

Kampanjoiden ja alennusten hallinta

Ennusta kampanjamyynti tarkasti huomioimalla kampanjan tyyppi, esillepano ja hinta, sekä ohjaa kampanjatuotteiden varastoja tehokkaammin.

Disaggregation icon

Allokaatiot ja kausituotteiden hallinta

Paranna alku- ja loppujakojen osumatarkkuutta, automatisoi kauden aikainen tuotetäydennys ja paranna kykyäsi reagoida tuoreimpiin menekkitietoihin.

Performance icon

Kaupan ja toimitusketjun analytiikka

Ymmärrä, ennakoi ja seuraa, mitä toimitusketjussa ja kauppakentässä tapahtuu visuaalisen käyttöliittymän ja joustavasti muokattavien näkymien avulla.

Category icon

Myyntitilan allokointi ja optimointi

Optimoi tavararyhmien sijoittelu ja esillepanoryhmille annettava tila myymälöissä myyntialakohtaisen liikevaihdon ja tuoton maksimoimiseksi.

Space planning icon

Hyllytilan optimointi ja hyllykuvat

Tuota hyllykuvat helposti kaikille kalusteille. Optimoi hyllykuvat automaattisesti myymäläkohtaisen kysynnän ja myymälän kalusteiden mukaan.

Toolbox icon

Valikoimanhallinta ja klusterointi

Tunnista kuluttajiesi ostokäyttäytyminen ja räätälöi valikoimasi vastaamaan paikalliseen kysyntään tuoteryhmäkohtaisten myymäläklusterien avulla.

Workforce Optimization icon

Työvoiman optimointi

Optimoi henkilöstön työvuorot ja työtehtävien ajoitukset luotettaviin asiakas- ja tavaravirtaennusteisiin perustuen, huomioiden henkilöstön osaaminen ja työsopimukset.

Lisätietoa ratkaisuistamme?

Löydät kattavasti lisätietoa ratkaisuistamme englanninkielisiltä verkkosivuiltamme. Kerromme myös mielellämme lisää, joten olethan yhteydessä.
Lue lisää ratkaisuistamme

Case-esimerkkejä

RELEX on auttanut suomalaista tavarataloketjua Stockmannia automatisoimaan täydennystilaamisensa, minkä ansiosta hävikki on pienentynyt keskimäärin 40 prosenttia.

Lue case-esimerkki

LVIS-tukkuri Onninen on laskenut varastonsa arvoa miljoonilla euroilla ja parantanut sen kiertoa 25 prosenttia todellisiin kysyntäennusteisiin perustuvien täydennystilausten avulla.

Lue case-esimerkki

Suomalainen monikansallinen ruoka-alan yritys Atria onnistui nostamaan ennustetarkkuuttaan 6 prosenttiyksikköä RELEXin menekin ennustamisen ja kysynnän suunnittelun ratkaisuilla.

Lue case-esimerkki

”Olen työskennellyt RELEXin kanssa viisi vuotta ja ollut todella tyytyväinen: heidän kanssaan on helppo työskennellä ja he ovat aina innostuneita kehittämään ratkaisujaan kanssamme.”

– Leena Takaveräjä, Purchase Manager, Rautakesko

Lisätietoja ratkaisuistamme?

RELEX on auttanut lukuisia yrityksiä monimutkaisissa kaupan ja toimitusketjun haasteissa. Kanssamme on helppo työskennellä ja saat mitattavia tuloksia jo kuukausien kuluessa käyttöönotosta. Ota yhteyttä jo tänään tai katso lisätietoja ratkaisuistamme englanninkielisiltä verkkosivuiltamme.


Ota yhteyttä