Lue PDF

Globaali pääomasijoitusyhtiö tukee sijoituksellaan toimitusketjunhallintaan erikoistuneen suomalaismenestyjän Pohjois-Amerikan valloitusta.

Kotimainen, muistinvaraista laskentaa hyödyntävä toimitusketjuhallinnan kehittäjä RELEX Solutions on hyväksynyt 20 miljoonan euron sijoituksen globaalilta pääomasijoitusyhtiöltä, Summit Partnersilta. Sijoituksen avulla RELEXin tavoitteena on vauhdittaa kansainvälistä kasvua ja siirtymistä USA:n markkinoille. Sopimuksen seurauksena Summit Partnersista tulee RELEX Solutionsin vähemmistöosakas. Yrityksen perustajat Mikko Kärkkäinen, Johanna Småros sekä Michael Falck jatkavat yrityksen johtotehtävissä sekä pysyvät enemmistöosakkaina.

USA:ssa ja Euroopassa toimivalla Summit Partnersilla on vaikuttava historia uraauurtavien ohjelmistoyritysten nopeasta nostamisesta maailmankartalle. Sopimus on ensimmäinen RELEXin hyväksymä osakesijoitus sekä myös Summit Partnersin ensimmäinen sijoitus suomalaiseen yritykseen.

RELEXin mullistava teknologia auttaa vähittäis- ja tukkukauppiaita sekä valmistajia toimitusketjujen automatisoinnissa ja optimoinnissa, hävikin vähentämisessä, varastotasojen laskemisessa ja hyllysaatavuuden kasvattamisessa. Muistinvaraista laskentaa hyödyntämällä RELEX toimittaa valtavia datamääriä yli 100 kertaa perinteisiä järjestelmiä nopeammin mahdollistaen lähes ajantasaisten kysyntäennusteiden ja toiminnallisen analytiikan laskemisen. Tästä syystä RELEXillä on asiakkaanaan monia Euroopan suurimpia vähittäiskauppiaita.

RELEX on kasvanut voimakkaasti perustamisestaan (2005) lähtien ja toimii nyt 17:ssa maassa Euroopassa ja Afrikassa.
“Etsimme yrityksiä, joilla on potentiaalia kasvaa toimialansa maailmanlaajuisiksi johtajaksi,” kertoo Summit Partnersin toimitusjohtaja Han Sikkens, joka on myös valittu RELEXin hallitukseen. ”RELEX tarjoaa uudenlaista teknologiaa, jolla saadaan vaikuttavia tuloksia. Käyttöönottoprojektit ovat ketteriä ja järjestelmä maksaa itsensä nopeasti takaisin asiakkaille. Lisäksi yritystä johtaa lahjakas johtoryhmä, jonka arvoja ja kasvustrategiaa arvostamme.”

“Haastattelimme RELEXin asiakkaita monelta eri toimialalta ja olimme vaikuttuneita siitä poikkeuksellisen positiivisesta palautteesta, jota asiakkaat antoivat RELEXin työntekijöistä, projektien johtamisesta sekä yrityksen pitkän aikavälin sitoutumisesta asiakkaidensa onnistumiseen”, lisää Summitin VP Steffan Peyer. Peyeristä tulee RELEXin hallituksen jäsen yhdessä Sikkensin ja Summitin toisen VP:n Antony Clavelin kanssa.

”Menestyksemme perustana ovat asiakaslähtöisyys, läpinäkyvän ja rehellisen yhteistyön tarjoaminen sekä tutkimus- ja tuotekehityksen huipulla pysyminen. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaita mahdollisia työkaluja, ja uskomme saavamme hyvän vastaanoton Pohjois-Amerikan markkinoilla. Siellä vähittäis- ja tukkukauppiaat sekä valmistajat painivat samojen haasteiden kanssa kuin eurooppalaiset kollegansa”, kertoo RELEXin toimitusjohtaja Mikko Kärkkäinen. ”Summit on täydellinen yhteistyökumppani sekä toimintakulttuurin osalta että strategistesti, erityisesti koska haluamme laajentua Pohjois-Amerikkaan. Meillä on yhteinen näkemys siitä, miten RELEX nostetaan maailmanlaajuiseksi vaikuttajaksi toimitusketjunhallinnan kentällä”, Kärkkäinen päättää.

Lisätietoja:

Kati Tammisto
Head of Marketing and Communications,
RELEX Solutions
Puh: +358 40 775 7162
Sähköposti: kati.tammisto@relexsolutions.com

Summit Partners

Vuonna 1984 perustettu Summit Partnes on kasvurahoitusyhtiö, joka on sijoittanut yli 16 miljardia dollaria pääomaa. Summit on sijoittanut yli 400 yritykseen teknologian, terveydenhoidon ja muiden kasvavien sektoreiden toimaloilla. Nämä yritykset ovat käyneet läpi yli 135 julkista pörssilistautumista ja yli 150 on ostettu strategisten yritysfuusioiden tai osakekauppojen seurauksena. Mainittavia teknologiayrityksia joihin Summit on sijoittanut ovat Avast, Arista Networks, Flow Traders, Hyperion Solutions, Infor, McAfee, NetWitness, Postini, RiskIQ, SafeBoot, Sybari Software, Uber ja WebEx. Summitilla on toimistot Pohjois-Amerikassa sekä Euroopassa ja yritys sijoittaa yrityksiin ympäri maailman.