Stockmann uudistaa toimitusketjunsa hallintaa ja ottaa käyttöön RELEXin suunnittelu- ja optimointijärjestelmän parantamaan tuotevalikoimansa täydennystilauksia myös muodin, kodin ja kosmetiikan tavara-alueilla. Tavoitteena on kattaa Suomen tavaratalojen koko tuotevalikoima vuonna 2017.

RELEXilllä ja Stockmannilla on useiden vuosien kokemus toimivasta yhteistyöstä. Tavarataloketju on käyttänyt RELEXiä aiemmin elintarvikkeiden ja päivittäiskosmetiikan täydentämiseen Stockmannin Suomen tavarataloissa. Herkku-projekti aloitettiin vuonna 2011 ja varsinainen käyttöönotto tapahtui 2012. RELEXin avulla on saavutettu erinomaisia tuloksia: hävikki on pienentynyt merkittävästi, vaikka saatavuus on ollut lähellä 99 %. Myös manuaalinen työ on vähentynyt.

Tavoitteena entistä tyytyväisemmät asiakkaat

Vuonna 2017 RELEXin käyttö laajentuu kattamaan Stockmann-tavaratalojen koko valikoiman. RELEX otetaan käyttöön myös non-food-tuotteissa, muodissa, kodin tuotteissa ja kosmetiikassa. Projektin ensimmäisessä vaiheessa RELEXin käyttö laajennetaan portaittain kodin tuotteisiin ja asusteisiin.

Stockmannilla on korkeat odotukset käynnistyvälle projektille. Tavarataloketjulla on suuri tuotevalikoima, ja täydennystietojen ylläpito manuaalisesti on työlästä. Tavoitteena uuden järjestelmän avulla on parantaa tavaran saatavuutta ja vähentää manuaalista työtä.

”Uskomme, että RELEXin käyttöönotto tuo meille merkittäviä hyötyjä niin saatavuuden kuin parantuneen varaston kierron myötä myös non-food-tuoteryhmissä”, arvioi Stockmannin Björn Höglund, joka vastaa toimitusketjun kehittämisestä. ”Kyse on tässäkin projektissa ensisijaisesti asiakaskokemuksen parantamisesta”, summaa Höglund.

”Olemme todella iloisia, että jatkamme pitkään jatkunutta hyvää yhteistyötä Stockmannin kanssa. Näemme merkittävää potentiaalia kehitykselle ja haluamme olla myös jatkossa Stockmannin kumppanina sen kehittäessä liiketoimintaansa entistä asiakaskeskeisemmäksi”, kommentoi RELEXin operatiivinen johtaja Tuomo Pesonen.

Stockmann
Stockmann on vuonna 1862 perustettu suomalainen vähittäiskauppaa harjoittava pörssiyhtiö. Osakkeenomistajia on noin 50 000 ja henkilöstöä on noin 9 000. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 1 434,8 miljoonaa euroa. Stockmannilla on kolme liiketoimintayksikköä: Lindex, Stockmann Retail ja Real Estate.

Stockmann Retail tarjoaa asiakkailleen ajankohtaisia muotielämyksiä ja inspiroivia ostoskokemuksia tavarataloissaan ja verkkokaupassa stockmann.com. Haluamme tarjota ensi-iltoja joka päivä: visionamme on olla asiakkaillemme inspiraation ensimmäinen lähde moderniin, urbaaniin elämään.

Lisätietoa: www.stockmanngroup.com