Lue PDF-versio

Suomalainen RELEX on jälleen ottanut huikean harppauksen ylöspäin Deloitten julkaisemalla nopeimmin kasvavien yritysten listalla. RELEXin liikevaihto kasvaa nopeammin kuin kategorian muiden eurooppalaisten yritysten.

Vauhdikkaan vuoden 2013 aikana RELEX kasvatti liiketoimintaansa Pohjoismaissa ja laajensi toimintaansa Euroopan suurimmille markkinoille Iso-Britanniaan ja Saksaan. Menestys näkyy Deloitten arvostetulla Technology Fast 500 (EMEA) -listalla, jossa RELEXin sijoitus parani 94 pykälää viimevuotisesta. RELEX on nyt sijalla 248 Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan nopeimmin kasvavien teknologiayritysten joukossa.

Deloitte mittaa listauksessaan liikevaihdon kasvua viimeisten viiden vuoden ajanjaksolla. Tänä aikana RELEX kasvoi 570 prosentilla.

Toimitusketjuhallintaan erikoistuneen RELEXin perustaja, toimitusjohtaja Mikko Kärkkäinen sanoo RELEXin menestyksen polveutuvan yrityksen asiakkaiden onnistumisista.

– Me kasvamme voitollisen tekemisen kautta, tehostamalla asiakkaidemme toimintaa. RELEX kasvaa 50–100 prosenttia vuodessa, mikä on pääosin suorien suositusten ansiota. Asiakkaamme ovat meihin tyytyväisiä, ja kertovat meistä eteenpäin, kertoo Kärkkäinen.

Kärkkäisen mukaan RELEXin asiakkaat arvostavat läpinäkyvää ja ennakoitavaa hinnoittelua, nopeaa takaisinmaksuaikaa ja sitä, että RELEXin ratkaisut ja palvelut ovat helppokäyttöisiä. Järjestelmät on suunniteltu siten, että yritykset voivat mukauttaa niitä helposti omien yksilöllisten tarpeidensa mukaisesti.

– Ennen kaikkea asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä liiketoiminnan tuloksiin, joita järjestelmämme on heille mahdollistanut. Autamme heitä säästämään rahaa.

RELEXin reaaliaikainen Big Data -analyysi on ollut menestys sen asiakkaiden keskuudessa. Kiitosta on saanut myös ketterä toimitustapa, joka mahdollistaa järjestelmän ja asiakkaan toimintojen kehittymisen yhdessä. Erityisen hyviä tuloksia on Kärkkäisen mukaan saatu aikaan tuoretuotteiden ennustamisessa ja täydennyksen automatisoinnissa.

Kärkkäinen perusti RELEXin vuonna 2005 yhdessä kahden muun Teknillisen korkeakoulun johtavan logistiikkatutkijan kanssa. Yrityksen järjestelmä on nyt käytössä 12 Euroopan maassa.

– Ihmiset ovat tietoisia siitä, että toimintojen tehostaminen on yksi parhaista tavoista kasvattaa liiketoiminnan tuottoja. Asiakkaamme ovat vähentäneet tuoretuotteidensa hävikkiä yli 40 prosentilla, pienentäen samanaikaisesti varastotasojaan 30 prosentilla. Samalla hyllysaatavuus ja myynti ovat kasvaneet. Tämä on huikea viesti yrityksille, Kärkkäinen kertoo.