RELEXin yhdeksäs vuosittainen seminaari järjestettiin uudelleen brändättynä Vanhalla Ylioppilastalolla

Aikaisemmin Tammiseminaarina tunnettu tapahtuma oli tänä vuonna uudelleen brändätty osaksi kansainvälistä RELEX Live -tapahtumasarjaa. Tilaisuus kokosi yhteen vähittäiskaupan ja toimitusketjun asiantuntijoita ja sen aikana kuultiin mielenkiintoisia puheenvuoroja alan uusimmista trendeistä sekä sen tulevaisuuden näkymistä.

RELEX Live Helsinki Vanhalla Ylioppilastalolla

Tapahtuman yhteydessä järjestettiin perinteiseen tapaan RELEXin pääkäyttäjäaamu, jossa järjestelmän pääkäyttäjät pääsivät kuulemaan RELEXin tuotekehityksen kuulumisia sekä vaihtamaan ajatuksia ja ideoita keskenään. Aamupäivän aikana RELEXin palveluiden toimittamisesta ja tuesta vastaava johtaja Ville Kivi puhui myös RELEXin jatkuvasta palvelumallista yhdessä Altian Jemi Katkon ja Wihurin Antti Kurhelan kanssa.

Aamupäivän päätteeksi palkittiin vuoden pääkäyttäjä Riku Oikarinen Mustilta ja Mirriltä. Oikarinen sai kiitosta proaktiivisesta ja itsenäisestä otteestaan RELEX-tekemiseen, avoimuudesta kokeilemaan ja kehittämään uutta, sekä kyvystä toteuttaa isojakin muutoksia.

Iltapäivän RELEX Live -tapahtuman avasi RELEXin Suomen ja Baltian operatiivinen johtaja Emma Aidanpää-Salmi sekä RELEXin Euroopan avainasiakkuuksista vastaava Heikki Lummaa. Emma ja Heikki toivottivat vieraat tervetulleeksi ja kertoivat RELEXin kuulumisia viimeiseltä vuodelta. Tervetulosanojen jälkeen RELEXin toimitusjohtaja Mikko Kärkkäinen jatkoi vähittäiskaupan alan ja RELEXin tulevaisuuden näkymistä.

Mikko Kärkkäinen

Ensimmäisen vieraspuheenvuoron piti Fazerin kysynnän suunnittelun päällikkö Toni Warvas. Warvas avasi yleisölle Fazerin kysynnän ennustamista ja uudistettua S&OP -prosessia. Suomalaisen Kirjakaupan valikoima-analyytikko Henri Bryk jatkoi kertomalla yrityksen hyödyntämästä markdown -hinnoitteluprosessista. “Kokonaisuudessaan varaston arvo puolittui pilottituotteiden osalta tehokkaan markdown -hinnoittelun ansiosta”, Bryk kertoi.

Tomi Warvas
Henri Bryk

Kahvitauon jälkeen Stockmannin HR-analytiikan ja digitalisaation johtaja Suvi Ragnell esitteli yrityksen uutta työvuorojen suunnittelujärjestelmää, jonka tavoitteena on automatisoida suunnittelun työvaiheita sekä optimoida työvuorot vastaamaan oikeaa työn tarvetta. Ragnellin mukaan järjestelmä on jo projektin alkuvaiheessa koettu selkeäksi, helppokäyttöiseksi sekä suunnittelijoiden ja esimiesten aikaa säästäväksi.

Suvi Ragnell

Tänä vuonna esitysten joukossa oli myös tuulahdus akateemisesta maailmasta, kun LUT-yliopiston ympäristötieteen tutkijatohtori Vilma Sandström avasi väitöskirjansa tuloksia. Sandström herätti puheenvuorollaan ajatuksia jokaisen omista kulutustottumuksista ja niiden globaaleista ympäristövaikutuksista. “Tärkeämpää on se, mitä ruokaa syödään, kuin se, missä ruoka on tuotettu”, Sandström paljasti.

Vilma Sandström

Tilaisuuden päätteeksi RELEXin ennustamisen tuotepäällikkö Ville Sillanpää kertoi, miten kysynnän ennustamisessa voidaan hyödyntää koneoppimista.

Puheenvuorojen jälkeen ilta jatkui vapaasti verkostoituen hyvän ruoan ja juoman parissa.

RELEX Live ruokatarjoilut
Seurustelua RELEX Live Helsingissä

Seminaarin esitykset:

Vähittäiskaupan ja toimitusketjun suunnittelun tulevaisuus
Mikko Kärkkäinen, Co-Founder & CEO, RELEX Solutions

Läpinäkyvällä kysynnän ennustamisella herkullisia tuloksia
Toni Warvas, Demand Planning Manager, Fazer

Terve varaston kierto ja tuoreempi tarjonta jatkuvalla markdown hinnoittelulla
Henri Bryk, Assortment Analyst, Suomalainen Kirjakauppa

Optimoidulla työvuorosuunnittelulla kohti entistä parempaa asiakaspalvelua
Suvi Ragnell, HR Analytics and Digitalisation Leader, Stockmann

Tuontiruoan globaalit ympäristövaikutukset
Vilma Sandström, Postdoctoral Researcher, LUT University

Miten hyödyntää koneoppimista ja tekoälyä täydennystilaamisessa?
Ville Sillanpää, Product Manager, RELEX Solutions