Solteq Oyj ilmoitti 16.2. allekirjoittaneensa sopimuksen, jonka mukaisesti Tuko Logistics Osk yhtiöittää myymälä- ja varastotäydennyspalveluihin fokusoituneen liiketoimintansa perustettavaan yhtiöön, josta Solteq tiettyjen kaupan toteuttamisehtojen täyttyessä hankkii 51 prosenttia. Yrityskaupan jälkeen Tuko jää omistamaan 49 prosenttia perustettavasta yhtiöstä. Tavoitteena on kasvattaa uudesta yhtiöstä merkittävä toimija Pohjoismaisessa markkinassa. Suomalainen päivittäistavarakaupan tukku- ja toimitusketjun palveluntarjoaja Tuko Logistics on käyttänyt RELEXiä vuodesta 2012 keskusvarastotäydentämisen hallintaan.

Tuko ja RELEX ovat kehittäneet ratkaisun, joka auttaa saavuttamaan kustannussäästöjä toimitusketjun optimoinnissa, resurssien tehokkaamman käytön ja pienemmän hävikin kautta. Lisäksi paremmalla tuotesaatavuudella on positiivinen vaikutus myynnin kasvuun ja parempaan asiakastyytyväisyyteen. Ratkaisu on tällä hetkellä käytössä mm. Tukolla, Stockmannilla ja Wihurilla. Myymälä- ja varastotäydennyspalvelu tarjoaa ennustepohjaisen toimitusketjun ja –valikoimahallinnan ratkaisun kaikenkokoisille yrityksille.

Solteq on digitaalisen kaupankäynnin toimija, jonka ydinliiketoimintaa ovat verkko-, mobiili- ja kivijalkakaupan ratkaisut ja palvelut vähittäis- ja tukkukaupan sekä teollisuuden toimijoille. Solteqin näkemyksen mukaan kaupankäynnin toimijat haluavat tulevina vuosina muuntaa toimintojaan entistä enemmän kysynnän mukaan skaalautuviksi palveluostoiksi. Tämä kehitys koskee myös perinteisesti kaupan itsensä hallinnoimien prosesseja, kuten myymälä- ja varastotäydennyksiä. Myös analytiikkaan perustuva asiantuntijaosaaminen näyttelee tärkeää roolia tulevaisuuden liiketoimintamalleissa.

”Kun Solteqin kaupankäynnin toimialaosaaminen ja Tukolta siirtyvä analytiikkaosaaminen yhdistetään, syntyy ainutlaatuinen kokonaisuus. Asiakkaamme voivat parantaa merkittävästi kannattavuuttaan meidän tarjoamillamme palveluilla. Myymälä- ja varastotäydennyspalvelut tuotetaan parhailla työkaluilla, joita käyttävät tähän erikoistuneet huippuasiantuntijat,” taustoittaa Solteqin Asiakasratkaisut –segmentin johtaja Ilkka Brander.

”Olemme kehittäneet tätä palvelua useita vuosia, ja olemassa oleva asiakaskunta on erittäin tyytyväistä. On hienoa, että pitkälle jalostettu analytiikkaosaaminen saadaan mukaan Solteqin seuraavaan kasvupyrähdykseen,” iloitsee Tukon toimitusjohtaja Juha Viskari.

”Tämä on mielenkiintoinen vaihe Tukon ja RELEXin pitkässä yhteisessä historiassa. Olemme innolla mukana luomassa täysin uudenlaista palveluliiketoimintaa. Tällä liiketoimintamallilla RELEX -ratkaisut voidaan saada entistä parempaan hyötykäyttöön, kun järjestelmäasiakkaamme voivat täydentää omaa osaamistaan joustavasti palveluna tarjottavalla asiantuntemuksella,” sanoo Johanna Småros, RELEXin kumppanuuksista vastaava johtaja ja yksi perustajista.

Tiedote julkaistiin Solteqin sivuilla 16.2.2017. Lue koko pörssitiedote:
Solteq on sopinut ostavansa enemmistön Tukon myymälä- ja varastotäydennyspalveluista vahvistaen samalla analytiikkaosaamistaan