Lue PDF-versio

Galexis, Sveitsin johtava lääkealan tukkukauppias ja logistiikkapalveluiden tarjoaja, aloittaa RELEXin toimitusketjun hallinnan ohjelmiston käytön hyödyntääkseen automatisoitua täydennystä sekä maksimoidakseen myyntikampanjoiden ja tarjousten läpinäkyvyyden. Galexis odottaa myös pienempää varastoon sidottua pääomaa ja nopeampaa varastonkiertoa.

Galexis toimittaa lääkkeitä sekä hygienia- ja kemikaliotuotteita apteekkeihin, hotelleihin, lääkäreiden vastaanotoille, hoitokoteihin ja kemikaliokauppoihin. Sen valikoima koostuu yli 80 000 tuotenimikkeestä, joista yli 42 000 täydennetään Niederbippissä sijaitsevan jakelukeskuksen kautta. Galexis toimittaa vuorokaudessa 2100 lähetystä, jotka sisältävät yhteensä noin 370 000 pakettia.

Galexiksen olemassa olevan ERP-järjestelmän rajoituksena on ollut kysynnän arvioiminen ainoastaan aikaisemman myyntidatan keskiarvojen perusteella. “Poikkeuksia, kuten tuotekohtainen kausittaisuus tai toimittajien ja asiakkaiden myynninedistämiskampanjoita ei pysty ottamaan huomioon järjestelmässä”, kertoo Semra Tas, SC Demand Planner Galexikselta.

Sveitsiläinen lääkealan tukkukauppias on nyt aloittamassa RELEXin toimitusketjun hallinnan ohjelmiston käytön. RELEXin Sveitsin toimintaa johtava Pekka Niskanen (Fennobiz Sàrl) loi kulmakivet yhteistyöhön. Semra Tas kertoo, että projektin nopea aloitus, erittäin tuotteliaat workshopit sekä RELEXin ammattimainen tiimi olivat avainsyitä RELEXin valintaan.

RELEXin ohjelmisto käyttää yli 3000 eri ennustamismallin yhdistelmää ja laajaa parametrien valikoimaa. Esimerkiksi tiedot aikaisempien vuosien myynneistä, kausivaihteluiden vaikutuksista, minimitilausmääristä ja kuljetusmaksuttomista toimitusrajoista siirtyvät Galexiksen ERP-järjestelmästä RELEXin järjestelmään. Tarkkojen päivittäisten ennusteiden perusteella RELEX muodostaa automaattiset tilausehdotukset. Korkean toimitusvarmuuden varmistamiseksi toimitusketjun hallinnan ohjelmisto huomauttaa myös ajoissa mahdollisista pullonkauloista ja kysyntäpiikeistä, jotta käyttäjillä on aikaa reagoida poikkeustilanteisiin.

Koska Galexis toimittaa asiakastilauksia myös suoraan toimittajilta, toimittajien omat kampanjat aiheuttavat haasteita tukkukauppiaalle. Aiemmasta poiketen, RELEXin avulla Galexis kykenee nyt erittelemään tavallisen päivittäiskysynnän kampanjaperäisestä kysynnästä.

“Odotamme laajan automatisoinnin keventävän täydennystiimimme tehtäväkuormaa, jotta he voivat keskittyä ydinosaamiseensa.”

“Odotamme laajan automatisoinnin keventävän täydennystiimimme tehtäväkuormaa, jotta he voivat keskittyä ydinosaamiseensa,” Tas kertoo. Galexis hyötyy myös RELEX-järjestelmän nopeudesta, jonka ansiosta kysyntäennusteet voidaan laskea lähes reaaliajassa.


Galexis
Galexis, osa Galenica ryhmää ja markkinajohtaja terveydenhoidon logistiikassa, tarjoaa integroituja palveluita kaikkialla Sveitsissä. Johtavana lääkealan tukkukauppiaana Galexis varmistaa oikea-aikaiset ja kokonaisvaltaiset lääketoimitukset koko maahan.
Galexiksen kaksi tehokasta jakelukeskusta ja yrityksen kattava valikoima tuotteita ja palveluita tekee siitä ihanteellisen kumppanin sen asiakkaille: apteekeille, lääkäreiden vastaanotoille, kemikaliokaupoille, hoitokodeille ja sairaaloille.