RELEX Solutions ja Booths voittivat IT Team of the Year -palkinnon alan arvostetussa tapahtumassa. Yritykset ovat yhteistyöllään ehdokkaina myös toisessa toimitusketjunhallinnan alan tapahtumassa, peräti kolmessa eri kategoriassa.

RELEX Solutions ja sen asiakas Booths, Ison-Britannian johtava ruokakauppaketju, saivat IT Team of the Year -palkinnon BT Retail Week Tech & Ecomm Awards -tapahtumassa. Yritysten yhteinen menestys jatkuu edelleen, sillä ne ovat ehdolla myös kolmessa muussa kategoriassa Hermes Retail Week Supply Chain Awards -tapahtumassa: Innovation Project of the Year, Supply Chain Team of the Year ja Technology Initiative of the Year -kategorioissa.

Palkintoja jaettaessa tapahtumissa on huomioitu vakuuttavat tulokset, jotka RELEX ja Booths ovat saavuttaneet yhdessä kehittämällä Boothsin toimitusketjunhallintaa ja vähentämällä yrityksen hävikkiä.

IT Team of the Year -palkinto annetaan IT-osastolle, joka on parantanut eniten liiketoimintaansa. Innovation Project of the Year -palkintokategoriassa taas etsitään päivittäistavarakaupan toimitusketjun uusia ajattelutapoja, jotka auttavat yrityksiä huomioimaan kuluttajien jatkuvasti muuttuvat vaatimukset ja samalla pysymään kilpailukykyisenä.

Andrew Rafferty, Boothsin IT & eCommerce -johtaja kommentoi: “Voitto ja ehdokkuudet ovat mahtava saavutus meille ja RELEXille. Meillä on monimutkainen ja muutoksille altis toimitusketju sekä huomattava varasto, joka vaihtelee kylmistä ja helposti pilaantuvista tuotteista säilöntäaineettomiin tuotteisiin. Tästä syystä tarvitsimme ketterän toimitusketjujärjestelmän, joka tukee inventaariomme monimutkaisuutta, auttaa vähentämään hävikkiä ja tehostamaan sesonkiaikojen ja kampanjoiden hoitoa.”

Rafferty kertoo, että RELEXin käyttöönoton jälkeen Booths on pystynyt tarjoamaan 95 prosentin saatavuuden, ja yrityksen hävikki on vähentynyt 20 prosenttia vaikeimmilla tuotealueilla sekä 10 prosenttia koko valikoimassa. ”Olemme erittäin ylpeitä siitä, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme parasta mahdollista tuoreutta. Menestyksen huomioiminen tällä palkinnolla on mahtavaa.”

Tommi Ylinen, RELEXin maajohtaja Isossa-Britanniassa uskoo, että päivittäistavarakaupan ala on todistamassa uuden lähestymistavan syntymistä toimitusketjun hallintaan. ”IT:ltä odotettavan liiketoimintainnovaation taso on tänä päivänä ennennäkemätöntä. Odotuksiin vastaaminen vaatii yhteistyötä, joka ei perustu vain tiedon ja parhaiden käytäntöjen jakamiseen, vaan myös jaettuun riskiin ja visioon paremmasta liiketoiminnasta. Nämä palkintokategoriat huomioivat oikeutetusti Boothsin erittäin positiivisen ja innovatiivisen asenteen IT-perusteiseen toiminnan kehittämiseen”, Ylinen sanoo.