Yritysosto vahvistaa RELEXin asemaa tärkeällä Euroopan markkinalla sekä edistää yrityksen laajentumista Latinalaiseen Amerikkaan

Vähittäiskaupan ja toimitusketjun suunnittelun ratkaisuja tarjoava RELEX Solutions ostaa espanjalaisen kumppaninsa Forecast Solutionsin, mikä kasvattaa yrityksen läsnäoloa Espanjan markkinalla huomattavasti. Kysynnän ja toimitusketjun hallintaan erikoistunut Forecast Solutions on työskennellyt RELEXin kumppanina ja jälleenmyyjänä hyvin tuloksin keväästä 2016 alkaen. Yritysoston myötä Forecast Solutionsin Barcelonan pääkonttorista tulee RELEXin 11. kansainvälinen toimisto.

”Olemme molemmat omistautuneita asiakkaidemme menestykseen ja parhaiden mahdollisten järjestelmien tarjoamiseen”, sanoo RELEXin toimitusjohtaja Mikko Kärkkäinen. ”Tämä omistautuminen on jo osoittautunut eduksi uuden liiketoiminnan kehittämisessä.”

Yhdistämällä RELEXin tuotekehitys ja globaalit resurssit Barcelonan tiimin paikalliseen asiantuntemukseen, RELEX voi paremmin vastata espanjalaisten vähittäiskauppojen kasvaviin ratkaisutarpeisiin.

Erinomaiset tulokset ja asiakassuositukset ovat vauhdittaneet RELEXin laajentumista Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, ja yritys uskookin saavansa lämpimän vastaanoton myös Espanjassa. Lisäksi yritysosto avaa oven Latinalaisen Amerikan markkinalle, jossa Forecast Solutionsilla on jo lukuisia asiakkaita.

”Jaamme samat toimintatavat ja tavoitteet, ja olemme molemmat sitoutuneita vähittäiskaupan suunnittelun huippuosaamiseen”, kertoo Anna van Ginkel, Forecast Solutionsin perustaja ja toimitusjohtaja. ”Espanjan vähittäiskaupalla on tarve RELEXin tarjoamille ratkaisuille. Yhdistämällä meidän markkinatuntemuksemme RELEXin teknologian ja resurssien kanssa, meillä on erinomainen tilaisuus tarjota espanjalaisille vähittäiskauppiaille yhtäläiset mahdollisuudet kuin muiden maiden toimijoilla.”

”Minulla on ilo toivottaa Forecast Solutionsin väki osaksi RELEXin perhettä”, sanoo Kärkkäinen. ”Kahden vuoden yhteistyö on osoittanut, kuinka hyvä mahdollisuus tämä on. Yhdistämällä voimamme voimme paremmin olla läsnä Espanjassa, mikä tarjoaa meille mahdollisuuden palvella alueen nykyisiä asiakkaita samalla, kun voitamme uusia.”