Liikevaihto ja henkilöstö tuplaantuivat vuodessa

RELEX valittiin toistamiseen Deloitten Tech Fast 500 EMEA kasvuyrityslistalle ja yritys oli jälleen nopeimmin kasvava toimitusketjun hallinnan järjestelmätoimittaja.

Vuosi sitten RELEX oli 14. nopein järjestelmiä kehittävä kasvaja Deloitten listalla. Viimeisen kahdentoista kuukauden aikana yritys on tuplannut sekä liikevaihtonsa että henkilöstönsä. Lisäksi RELEX on kuluneen vuoden aikana saanut asiakkaita uusilta markkinoilta ja perustanut tytäryhtiön Iso-Britanniaan. RELEX vahvisti asemaansa johtavana toimittajana myös Skandinavian markkinoilla.

RELEXin perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Kärkkäinen sanoo, että kulunut vuosi on ollut yrityksen historian paras. ”Viimeiset kaksitoista kuukautta ovat vahvistaneet käsitystämme siitä, että RELEXin valitsema toimintamalli on oikea. Järjestelmämme on helppo käyttää ja samalla erittäin joustava, ja sen vuoksi helposti muokattavissa vastaamaan asiakkaidemme tarpeita. Kun järjestelmä otetaan tuotantokäyttöön yleensä noin kolmen kuukauden pilottivaiheen jälkeen, asiakkaamme osaavat ja voivat muokata järjestelmää tarpeidensa mukaan ilman RELEXin konsulttien apua. Tyytyväiset asiakkaat ovat edesauttaneet nopeaa kasvuamme.”

Toinen RELEXin perustaja Johanna Småros on huomannut, että yritykset kehittävät toimitusketjuaan aiempaa aktiivisemmin. ”Tällaisessa suhdanteessa kukaan ei halua menettää myyntiä hyllypuutteiden vuoksi. Pyrimme aina parantamaan hyllysaatavuutta, ja joissain tapauksissa 99 prosentin saatavuus on ylittynyt reippaasti. Samanaikaisesti varastot ovat pienentyneet, mikä taas vapauttaa varastoon sidottuja pääomia muihin tarpeisiin” Småros jatkaa. “RELEXin järjestelmä auttaa säästämään oikeista paikoista, mikä on näinä niukkuuden aikoina entistä tärkeämpää.”