Lue PDF-versio

Saksalainen kemikaliokauppaketju ottaa RELEX-järjestelmän avuksi toimitusketjun hallintaansa

Dirk Rossmann GmbH on Saksan toiseksi suurin kemikaliokauppaketju. Sillä on Saksassa 1950 myymälää, jopa 20 000 tuotetta per myymälä sekä arviolta 50 miljoonaa varastonimikettä. Suuren vähittäiskaupan toimitusketjun hallinnassa tarvitaan joustavaa sekä luotettavaa ohjelmistoa, ja Rossmann uskoo löytäneensä juuri oikean ratkaisun. RELEXin toimitusketjun hallintajärjestelmä optimoi kauppaketjun varastonhallinnan huomioimalla myymälöiden myyntitiedot sekä kampanjoiden ja sesonkien vaikutukset.

RELEX-yhteistyön tuomat edut Rossmannille ovat välittömiä ja merkittäviä. Järjestelmä ottaa huomioon myymälöiden valikoimien vaihtelut, joten myymälätäydennyksestä vastaavat henkilöt saavat jo etukäteen tiedon tuotteiden loppumisesta ja tulevista kysynnän trendeistä. Näin järjestelmä varmistaa hyllysaatavuuden, vaikka kysyntä vaihtelee toistuvien kampanjoiden mukaan.

“Järjestelmän joustavuus oli merkittävä tekijä päätöstä tehdessä”, kertoo Rossmannin Head of Inventory and Supplier Management Jürgen Mattulke. Päivittäisten ennusteiden laskemiseen RELEXin järjestelmä käyttää yli 3000 eri ennustusmallin yhdistelmää ja laajaa parametrien valikoimaa Rossmannin ERP-järjestelmästä, kuten tietoja aikaisemmista myynneistä, sesongeista ja kampanjoista.

Aikaisemmin Rossmann käytti kahta erillistä järjestelmää varastojen ja myymälöiden hallintaan. Ensimmäinen varastonhallinnan järjestelmä otettiin käyttöön vuonna 1996 ja toinen esiteltiin myymälätäydennykseen vuonna 2000. Sesonkituotteet ja kampanjat vaativat kuitenkin lisätyökaluja täydennykseen sekä kasvavan tuotevirran hallintaan. Monimutkainen yhdistelmä korvataan nyt yhdellä kokonaisvaltaisella järjestelmällä.

“RELEXin järjestelmä tulee olemaan toimitusketjumme sydän”, Jürgen Mattulke kuvailee. Yritykset aikovat kehittää yhdessä myös myymälätäydennysratkaisun, joka ottaa huomioon vapaan hyllytilan.

Rossmann

Dirk Rossmann GmbH on Saksan toiseksi suurin terveyden ja kauneuden vähittäiskauppa ja se sijoittuu myös kymmenen suurimman saksalaisen elintarvikekaupan joukkoon. Dirk Rossmann GmbH on perustajavetoinen yritys, josta Rossmannin perhe omistaa 60 prosenttia ja kansanvälinen A.S. Watson Group 40 prosenttia.

Vuonna 2014 Rossmann -ryhmän 3253 myymälää Saksassa, Puolassa, Unkarissa, Tšekissä, Albaniassa ja Turkissa tuottivat 7,2 miljardin euron liikevaihdon.