Maailman tehokkaimman toimitusketjun hallinnan ratkaisun kehittäjä laajentaa toimintaansa Etelä-Euroopassa ja kasvattaa toimistojensa lukumäärän yhdeksään.

Vahva kysyntä huippuluokan toimitusketjun suunnitteluun ohjelmistoille on johtanut RELEXin avaamaan kaksi uutta toimistoa ja sopimaan uudesta jakelukumppanuudesta Etelä-Euroopan talouksien vahvistuessa.

RELEX avasi Italian toimistonsa Venetsiassa, jossa Jarno Martikainen johtaa kuuden hengen tiimiä. Ennen siirtymistään RELEXille Martikainen vastasi SaaS-liiketoiminnan perustamisesta ja johtamisesta Elisalla. Martikaisella on lisäksi kokemusta kansainvälisistä myyntitehtävistä Nokia Networksilla sekä NSN:llä Euroopassa ja Aasiassa.

Italian toimisto perustettiin helmikuussa 2016 ja RELEXiä on tehty tunnetuksi tapaamalla paikallisia vähittäiskauppiaita sekä osallistumalla alan tapahtumiin. RELEX osallistuu Richmond Retail Business Forumiin, joka järjestetään 13.–14. kesäkuuta Gubbiossa.

“Ensimmäisistä yhteydenotoista lähtien olemme huomanneet että italialaisilla vähittäiskauppiailla on konkreettinen tarve RELEXin kaltaiselle edistyneelle vähittäiskaupan optimoinnin ratkaisulle”, Martikainen sanoo. “Olemme innoissamme, sillä huomaamme että alustavat yhteydenotot ovat muuttumassa mahtaviksi yhteistyösuhteiksi.”

RELEXin Ranskan toimisto avataan toukokuussa Lillessä, Pohjois-Ranskan teollisessa keskuksessa. Tämä nostaa RELEXin toimistojen määrän yhdeksään Yhdysvaltain, Iso-Britannian, Saksan, Italian, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Suomen pääkonttorin lisäksi.

RELEX avaa maajohtaja David Ritelin johdolla Euroopan kolmanneksi suurimman markkinan kysynnän ennustamisen ja varastonhallinnan optimoinnin ratkaisuilleen. Ritelillä on yli 20 vuoden kokemus myyntitehtävistä sekä ohjelmistoratkaisujen toimittamisesta vähittäiskaupassa.

“Ranskassa on työskenneltävä kovasti todistaakseen olevansa paras markkinoilla. RELEX on kuitenkin kiistatta tehokkain saatavilla oleva ratkaisu, ja alkuvaiheen reaktiot ovat olleet erittäin positiivisia”, Ritel sanoo.

Samaan aikaan Espanjassa RELEX on julkistanut uuden kumppanuuden. Barcelonassa toimiva toimitusketjun optimoinnin prosessinhallintaan ja automaatioon erikoistunut Forecast Solutions ja RELEX ovat jo keskustelleet paikallisten vähittäiskauppiaiden kanssa ja kumppanuus on saanut runsaasti kiinnostusta Espanjassa.

“Olemme erittäin iloisia mahdollisuudesta toimia RELEXin espanjalaisena jakelijana”, kertoo Anna van Ginkel, Forecast Solutionsin toimitusjohtaja ja yksi perustajista. “RELEXin ansiosta voimme laajentaa tuotevalikoimaamme ja tarjota mahtavan ratkaisun, joka on erityisen tärkeä suurille kauppaketjuille.”

“Olemme itse toimitusketjun hallinnan ohjelmistojen kehittäjä ja ymmärrämme kuinka monimutkaista toimitusketjun hallinta voi olla. Kun puhun RELEXin tehokkuudesta, älykkäästä suunnittelusta ja poikkeuksellisesta monipuolisuudesta, tiedän mistä puhun. Kun näet sen toiminnassa, osaat arvostaa sitä.”

Mikko Kärkkäinen, RELEXin toimitusjohtaja ja yksi perustajista, on yhtä innoissaan laajenevasta liiketoiminnasta: “Tällä hetkellä meillä on hyvä vauhti päällä, ja se on todella hienoa”, Kärkkäinen toteaa. “Laajentuminen Etelä-Eurooppaan on upea haste ja suuri mahdollisuus. RELEX on yritys, joka varmasti pystyy vastaamaan tähän.”

“Ja epäilen, että meillä ei tule Helsingissä pulaa innostuneista vapaaehtoisista, jotka haluavat auttaa ohjelmiston käyttöönottoprojekteissa Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa, varsinkin keskellä Suomen talvea”, Kärkkäinen myhäilee.