RELEX laajensi viime vuonna tarjontaansa vähittäiskaupan ja toimitusketjun suunnittelun ja optimoinnin lisäksi tilan- ja valikoimanhallintaan. Tämän kunniaksi RELEX kokosi suomalaiset tilan- ja valikoimanhallinnan ammattilaiset aamiaiselle Hotelli Clarioniin keskustelemaan tilan- ja valikoimanhallinnan tärkeydestä sekä parhaista käytännöistä.

Tilan- ja valikoimanhallinnan seminaari

Aamiaisseminaarin avasi RELEXin Suomen liiketoimintajohtaja Heikki Lummaa kertomalla lyhyesti RELEXistä, sen visiosta sekä tilan optimoinnin hyödyistä. Lauri Loikkanen, RELEXin tilan- ja valikoimanhallinnan liiketoimintajohtaja, jatkoi muistuttamalla vieraita siitä, miten vähittäiskaupan murros saa kuluttajan vaatimaan yhä matalampia hintoja ja monipuolisempaa valikoimaa. Tähän vastaaminen vaatii Loikkasen mukaan erittäin yksityiskohtaista tietoa asiakkaista, mitä on vaikea saavuttaa ilman toimivaa järjestelmää.

Kahvitauon jälkeen Maiju Heino, RELEXin päivittäistavarakaupasta vastaava tuotepäällikkö, näytti, miten tilaa ja valikoimaa optimoidaan osana kokonaisvaltaista toimitusketjun hallintaa. RELEXin projektipäällikkkö Ville Wallenius puolestaan painotti, että kaikki myymälät ovat yksilöllisiä, minkä vuoksi yli 85% vähittäiskaupan tuoteryhmistä hyötyvät optimoiduista varastotasoista. Aamupäivän päätteeksi Wallenius esitteli vielä aiheeseen liittyvän case-esimerkin, Coop Tanskan.

Seminaarin esitykset:

Seminaarin avaus ja tervetulosanat
Heikki Lummaa, Business Director, Finland

Miksi tilan- ja valikoimanhallinta on tärkeää
Lauri Loikkanen, Business Area Director, Assortment and Space

Tilan ja valikoiman optimointi osana kokonaisvaltaista toimitusketjun hallintaa
Maiju Heino, Product Manager, Grocery Retail

Näin huippuyritykset hallitsevat tilaa ja valikoimaa
Ville Wallenius, Project Manager