Tunnettu ruotsalainen tavarataloketju pyrkii uudistuksen avulla parantamaan saatavuutta ja toimitusketjunsa näkyvyyttä, sekä vähentämään varastoitujen tuotteiden määrää.

Ruotsin johtava tavarataloketju Åhléns ottaa RELEXin järjestelmän käyttöön kehittääkseen suunnittelutoimintoja yhtiön 57 liikkeessä ja verkkokaupassa.

Åhléns

Åhlénsin päätavoitteena on tehostaa yhtiön suunnitteluprosesseja ja KPI-mittausta sekä parantaa ennustamista ja täydentämistä. Tämän odotetaan puolestaan vähentävän varastoitujen tuotteiden määrää, lisäävän varaston kiertoa, parantavan saatavuutta ja vapauttavan työntekijöiden aikaa tilaustoiminnoista asiakaspalveluun sekä sisäisen ja ulkoisen yhteistyön kehittämiseen.

Uuden järjestelmän käyttöönottoprojekti aloitettiin huhtikuun lopussa ja sen odotetaan valmistuvan syksyyn 2019 mennessä.

”RELEX on niittänyt suurta mainetta vähittäiskaupan suunnittelun asiantuntijana”, sa-noo Åhlénsin tietohallintojohtaja Ola Toresten. ”Olimme vaikuttuneita siitä, mitä sisaryhtiömme KICKS saavutti RELEXin avulla. Nyt odotamme innolla, että pääsemme näkemään, millaisiin tuloksiin meidän ja RELEXin osaamisen yhdistäminen johtaa.”

”Tämän päivän tavaratalojen on tarjottava asiakkailleen ensiluokkaista palvelua. Tulevaisuuden menestyksemme perustuu siihen, että pystymme tarjoamaan asiakkail-lemme vertaansa vailla olevan asiakaskokemuksen. RELEXillä on tässä keskeinen rooli.”

”Haluamme automaation ja ennakoinnin avulla varmistaa, että tehokkuus ja täsmällisyys lisääntyvät kaikissa suunnitteluprosesseissa merkittävästi”, sanoo RELEXin Business Development -konsultti Joakim Hellman.

Åhléns
Ruotsalainen perheyritys Åhléns perustettiin vuonna 1899 Insjönissä ja se on nykyään yksi Ruotsin vahvimmista brändeistä. Yhtiö omistaa Ruotsissa 57 tavarataloa ja ahlens.se verkkokaupan. Åhlénsin tavarataloissa vierailee vuosittain noin 80 miljoonaa asiakasta. Yhtiön liikevaihto on 4,8 miljardia Ruotsin kruunua ja se työllistää 3000 ammattitaitoista työntekijää. Åhléns on osa Axel Johnson AB:n vähittäiskauppakonsernia.

Lisätietoja: www.ahlens.com