Apoteksgruppen-ketju on ottanut käyttöönsä RELEXin ratkaisun myymälätäydennyksen ohjaukseen ja optimointiin. Ketjuun kuuluu yli 160 yrittäjäomisteista apteekkia Ruotsissa.

Apoteksgruppen-ketjun apteekit ovat pienyrittäjiävetoisia, mutta liikkeillä on keskitetty palveluorganisaatio liiketoimintaa tukemassa. Apteekkiyrittäjien korkea sitoutumistaso ja asiakaspalvelukeskeisyys sekä yhteiset mittakaavaedut mahdollistavat kannattavan liiketoiminnan ja tyytyväiset asiakkaat.

Automaattinen myymälätäydennys ei ole täysin uutta Apoteksgruppenille, Business coach Helene Kristensen kertoo: ”Olemme Apoteksgruppen-ketjun perustamisesta lähtien käyttäneet tilauspisteitä korvaamaan apteekkien manuaalista työtä. Haasteena on ollut tilauspisteiden ylläpito, mikä on korvaavien rinnakkaislääkevalmisteiden vuoksi erittäin monimutkaista. RELEXin järjestelmä auttaa meitä säilyttämään hyvän varastosaatavuuden korkean kysynnän tuotteille. Samalla pystymme mukauttamaan varastotasot ihanteellisiksi kussakin apteekissa, ja hyllysaatavuus paranee entisestään.”

Ottamalla RELEXin ratkaisun käyttöön, Apoteksgruppen pyrkii tarjoamaan paremmin kustoimoidut tavaravarastot. ”Saatavuustasot ovat toimintamme ydin. Tehostamalla myymälätäydennystä takaamme korkean hyllysaatavuuden apteekeissa. Samalla haluamme keventää apteekkien työmäärää, jotta henkilökunta voi panostaa entistäkin enemmän asiakaspalveluun”, kertoo ketjun toimitusjohtaja Eva Britt Gustafsson.

RELEXin Skandinavian johtaja Johanna Småros iloitsee yhteistyöstä: ”Ruotsin apteekkisektorissa on meneillään suuri muutoksen kausi, ja on hienoa päästä osallistumaan kokonaisen toimialan uudistukseen. Alalla on myös edessään uniikkeja haasteita. Esimerkiksi rinnakkaislääkevalmisteita koskevat säädökset antavat meille hyvän mahdollisuuden näyttää missä voimme järjestelmätoimittajana olla avuksi.”