Ruotsalainen matkapuhelinoperaattori 3 on valinnut RELEX-järjestelmän keskusvaraston ja myymälöiden tavaravirtojen ohjaukseen.

Yhteistyö alkoi esiselvityksellä, jossa RELEX tunnisti ja arvioi 3Ruotsin myymälätäydennyksen konkreettiset kehitysalueet. Ratkaisuksi RELEX esitti prosessimuutoksia ja järjestelmätukea, joiden avulla operaattori pystyisi vastaamaan toiminnan keskeisiin vaatimuksiin.

Sopimus matkapuhelinoperaattori 3:n kanssa on jälleen merkittävä askel RELEXille, joka on Euroopan nopeimmin kasvava ennustamiseen ja toimitusketjun hallintaan keskittyvä ohjelmistoyritys. RELEX vahvistaa nyt asemaansa Pohjoismaiden johtavana ratkaisutoimittajana.

Keskeistä 3Ruotsille valitussa ratkaisussa on sen joustavuus, joka mahdollistaa täydellisen järjestelmätuen monimutkaisessa toimitusketjussa. RELEX-järjestelmä antaa tukea monimuotoisten myyntikanavien tarpeisiin operaattorin omissa myymälöissä, nettikaupassa sekä jälleenmyyjäverkostossa. Tarvittavat ominaisuudet tulevat järjestelmän mukana, eikä hintavaa räätälöintiä tarvita.

“Puhelimet myydään usein liittymäpaketin kanssa. Lisäksi kännyköiden elinkaaret ovat erittäin lyhyitä ja laitteet melko arvokkaita. Tämän vuoksi jälleenmyyntiverkostollemme on äärimmäisen tärkeää, että myymälöiden palvelutaso on korkea ja varastoriski samalla minimoitu” kertoo Fredrik Östman, 3Ruotsin toimitusketjusta vastaava päällikkö.
“Tutkimme eri järjestelmätoimittajien tarjoamia vaihtoehtoja ja valitsimme RELEXin SaaS-ratkaisun, joka oli helposti sovitettavissa erityistarpeisiimme. Toinen vaihtoehto olisi ollut tilata räätälöity ratkaisu. Esiselvityksen aikana saimme kuitenkin varmistuksen siitä, että RELEXistä löytyy vastaus tarpeisiimme. Lisäksi RELEXissä oli valmiina fiksuja toiminnallisuuksia, joita emme ehkä olisi itse keksineet. RELEXin maine ja kokemus nopeissa toimitusprojekteissa, yhdistettynä yrityksen korkeaan optimointiosaamiseen vakuutti meidät. Teimme oikean päätöksen”, Fredrik Östman päättää.

Määrittely- ja integrointityö saatetaan loppuun toisen kvartaalin aikana ja järjestelmä otetaan käyttöön välittömästi kesälomien jälkeen.