Lue PDF

Yli 150:stä pienrakentamisen- ja puutarhatuotteiden myymälästä muodostuva ketju valitsi RELEXin järjestelmän ylläpitämään varastonhallintaa sekä kaksiportaista täydennystilausprosessia jakelukeskuksensa kautta. RELEXin avulla Hellwegin tavoitteena on myös optimoida kampanjanhallintaa sekä tunnistaa muutoksia kysynnässä hyvissä ajoin.

Vuonna 1971 perustetulla perheyrityksellä on 96 HELLWEG Baumärkte -myymälää (pienrakentaminen ja remontointi) Saksassa ja Itävallassa, 56 BayWa Bau und Gartenmärkte -myymälää (pienrakentaminen ja puutarhanhoito) Etelä-Saksassa, sekä kuusi Gartencenter Augsburg -puutarhamyymälää Nordrhein-Westfalenin alueella. Keskittymällä laatuun ja asiakaspalveluun HELLWEG tarjoaa noin 60 000 tuotteen kattavan valikoiman tuotteita rakentamiseen ja puutarhanhoitoon.

RELEX client Hellweg - DIY and garden center - copyright Hellweg

Viime aikoihin asti HELLWEG on käyttänyt varastonhallintaan itse kehittämäänsä ohjelmistoja. Tämä järjestelmä korvataan nyt RELEXin ratkaisulla. Verrattaessa muihin ohjelmistokehittäjiin HELLWEG piti RELEXin ennusteiden tarkkuutta sekä kyvykkyyttä datan analysointiin erityisen houkuttelevana.

”Loimme testidataa arvioidaksemme eri ehdokkaiden ratkaisuja”, kertoo Michael Heidloff, HELLWEGin Head of Merchandise Management. ”RELEX antoi meille paljon enemmän tietoa ja tuloksia kuin muut järjestelmät. Vakuutuimme erityisesti RELEXin tuottamasta yksityiskohtaisesta datasta ja analyyseistä.”

Tuottaakseen tämän tason yksityiskohtaista dataa, RELEXin ratkaisu hyödyntää kaikkea vähittäiskauppiaan toiminnanohjausjärjestelmästä saatavilla olevaa tietoa, esimerkiksi myymäläkohtaista myyntidataa. Käyttäen yli 3 000:a eri ennustemallin ja muuttujan yhdistelmää sisältäen myyntihistorian, kampanjat ja sesongit ohjelmisto laskee automaattisesti päivittäiset ennusteet ja tilausehdotukset erittäin suurella tarkkuudella. HELLWEGIN on nyt mahdollista optimoida varastotasojaan ja säätää niitä vastaamaan todellista kysyntää. HELLWEG odottaa tämän kasvattavan saatavuutta ja samalla pienentävän varastoon sidotun pääoman määrää.

HELLWEG
HELLWEG on keskisuuri kodin pienrakentamiseen ja puutarhatuotteisiin erikoistunut perheyritys, jolla on myymälöitä Saksassa ja Itävallassa. Hellweg on kasvanut huomattavasti menestyneen koti- ja puutarhatuotteiden myymäläkonseptin sekä verkkokaupan avulla. Ketjuun kuuluu 96 HELLWEG-myymälää Saksassa ja Itävallassa, 65 BayWa-myymälää Etelä-Saksassa sekä kuusi Gartencenter Augsburg -puutarhamyymälää Nordrhein-Westfalenin alueella. HELLWEGIN pääkonttori sijaitsee Dortmundissa ja yritys työllistää 6 000 henkilöä.

HELLWEGIN myymäläverkosto on tiivis ja yritys on markkinajohtaja Rein-Ruhrin alueen ja Berliinin läheisyydessä. HELLWEGIN myymälät ovat alan moderneimpia ja keskimääräinen myymälän pinta-ala on 8 000 neliömetriä. Yli 90 %:ssa myymälöistä on puutarhaosasto. Yrityksen strategia perustuu laatuun ja palveluun. HELLWGin myymälät työllistävät n. 4 000 henkilöä, joista 10 % on harjoittelijoita.

BayWa Bau & Garten on alueellinen toimija lähellä asiakkaita. Laatuun ja hyvään palveluun keskittynyt ketju tarjoaa 60 000 tuotteen kattavan valikoiman rakentamiseen, sisätilaremontteihin, puutarhanhoitoon sekä vapaa-aikaan ja lemmikeille. Selkeästi jäsennelty tuotevalikoima ja kattava neuvonta ja asiakaspalvelu ovat ensiarvoisen tärkeitä. ”Hier bin ich gern” (Täällä olen mielelläni): Noin 2 000 työntekijää ovat asiakkaita varten ja yritys kouluttaa yli 100 nuorta ammattilaista.