Lue PDF-versio

Suurkeittiöiden elintarvikkeisiin keskittynyt Frischdienst Walther valitsi RELEXin järjestelmän ennustamiseen ja tilausten optimointiin.

Wiesbaden, 27. lokakuuta 2014. Frischdienst Walther, ruokatukkuri Kitzingen kaupungista, Baijerin alueelta valitsi käyttöönsä RELEXin järjestelmän kysynnän ennustamiseen ja ostoprosessien tehostamiseen.
RELEXin ennusteiden avulla yritys voi jatkossa optimoida tilausmäärät ja tilausten ajankohdat, sekä minimoida hallinnolliset ja logistiset kulut. Olemassa olevaa myyntidataa taas käytetään asiakaskäyttäytymisen analysointiin – myös tämä tulee auttamaan toimintojen tehostamisessa. Kun kysynnänvaihtelut ja niiden taustasyyt saadaan ajoissa selville, vältytään turhilta ostoilta, jäännösvarastolta ja hävikiltä.

Saksalainen ruokatukkuri haluaa myös saada mahdollisimman suuren hyödyn toimittajien kampanjoista. Tuotteet voidaan esimerkiksi määrätä automaattisesti tilattavaksi, vasta kun ennalta määritetyt kriteerit täyttyvät, esimerkiksi kun hinta laskee alle tietyn tason. Alekampanjoiden lisäksi RELEX-järjestelmä ottaa huomioon varastokapasiteetin, tuotteiden hyllyiän, tilauserän koon määrittämän hinnan ja minimitilausrajat.

Frischdienst Walther tulee myös käyttämään RELEXiä sopimusten ja kampanjoiden hallintaan.

“Yrityskulttuuriimme kuuluu olla viimeisen teknologian aallonharjalla ja kiinni uusimmassa osaamisessa,” kertoo toimitusjohtaja Friedrich Walther. ”Näin voimme tarjota asiakkaillemme parasta laatua ja palvelua. Olemme varmoja, että RELEX auttaa meitä löytämään ja hyödyntämään uusia mahdollisuuksia, ja näin kehittymään jatkuvasti.”

Frischdienst Waltherilla ja RELEXillä oli alusta asti vahva yhteisymmärrys, ja jo kahden viikon kuluttua ensimmäisestä tapaamisesta saksalaiset allekirjoittivat sopimuksen. ”Joustavuus ja ketteryys sopivat hyvin yhteen RELEXin toiminnan kanssa. Odotamme järjestelmien käyttöönoton sujuvan erittäin hyvin”, kertoo RELEXin Business Development Manager Michael Hoffmann.

Implementointiprojekti alkoi syyskuun lopussa prosessien ja käyttöliittymien määrittelyllä. Marraskuun puolivälissä ensimmäiset tuotteet ja toimittajat liitetään mukaan järjestelmään. Koko käyttöönotto on suunniteltu jo joulukuulle.

“Frischdienst Walther on erittäin nykyaikainen perheyritys,” kertoo RELEXin Saksan toimintojen johtaja Timo Ala-Risku. Ruokatukkuri on valmis käyttämään teknologioita, joita yleensä hyödynnetään vain suuryrityksissä. Walther käyttää mm. tilausten ääniohjattua poimintaa ja optimoi toimitukset automaattisella reitinsuunnittelujärjestelmällä.

”Innovaatiot ja asiakaskeskeisyys ovat äärimmäisen tärkeitä niin Frischdienst Waltherille kuin RELEXillekin. Näistä syntyy yhteistyömme perusta”, Ala-Risku lopettaa.

Perheyritys Frischdienst Walther GmbH perustettiin yli 100 vuotta sitten. Ruokatukkuri keskittyy Baijerin alueella tuotettuihin elintarvikkeisiin, ja sen valikoimassa on yli 7 400 tuotetta. Yrityksellä on 14 jäähdytettyä rekkaa, joilla tilaukset toimitetaan Franconian, Baijerin, Baden-Württembergin ja Thüringenin alueiden suurkeittiöille. Jotta Walther voi tarjota asiakkailleen mahdollisimman tuoreita tuotteita, yritys haluaa käyttää uusimpia teknologioita ja hioa jatkuvasti prosessejaan.