Lue PDF-versio

MEDIMAX, Düsseldorfissa sijaitsevan elekroniikkajätin ElectronicPartnerin vähittäiskaupan osa, on valinnut RELEXin selkeyttämään ja tehostamaan älypuhelin- ja mobiililaitteidensa toimitusketjunhallintaa. RELEXin big data -teknologiaan pohjautuvat ratkaisut varastonhallinnan automatisointiin, kysyntäperusteiseen valikoiman suunnitteluun sekä kysynnän ennustamiseen otetaan käyttöön yli 120 ketjun liikkeessä.

MEDIMAX on niittänyt mainetta erinomaisella palvelullaan sekä laajalla tuotevalikoimallaan. Pelkästään MEDIMAX:in matkaviestinnän tuotevalikoimassa on noin 7000 tuote-lokaatiota¹.

Vuoteen 2014 asti varastonhallinta oli yksittäisten liikkeiden henkilöstön vastuulla. Kesällä 2014 MEDIMAX keskitti täydennystoimintonsa, mikä vähensi tuotepuutteiden määrää sekä sitoutunutta pääomaa. Lisäksi keskitetty täydentäminen vähentää lyhyen elinkaaren tuotteiden, kuten matkapuhelinten, arvonalenemista. MEDIMAX on valinnut RELEX:in toimitusketjunhallintaohjelmiston hyödyntääkseen kysyntään perustuvaa täydentämistä, automatisoidakseen prosessinsa ja keventääkseen työtaakkaa.

RELEX:in ratkaisu integroituu helposti MEDIMAX:in olemassa olevaan toiminnanohjausjärjestelmään ja pystyy hyödyntämään kaikkea yrityksen POS- ja muuta kerättyä dataa. RELEX:in muistinvarainen tietokanta prosessoi tätä ’big dataa’ jopa yli satakertaisella nopeudella perinteisiin järjestelmiin verrattuna. Tämä läpimurto suorituskyvyssä mahdollistaa ennusteiden ja tilausehdotusten päivittäisen laskennan tuote-myymälätasolla. Varastotasoja ja saatavuutta optimoidaan automaattisesti ja proaktiivisesti, mikä edelleen keventää MEDIMAX:in henkilöstön merkittävää rutiininomaista työtaakkaa. Samalla MEDIMAX:in pääomaa vapautuu, kun varastot pienenevät.

Yksi avaintekijä RELEX:in valitsemisessa oli SaaS-malli, josta johtuen MEDIMAX:ilta ei vaadita suurta investointia laitteistoon eikä lisensseihin.

”Tämänlainen joustavuus vakuutti alusta lähtien,” toteaa Olaf Heude, MEDIMAX:in toimitusjohtaja. Kiinteä kuukausittainen SaaS-maksu kattaa koko järjestelmän, säännölliset päivitykset sekä asiakastuen. ”Edellytämme kustannusten täyttä läpinäkyvyyttä, huippuluokan teknologiaa ja nopeaa pääoman tuottoa.”

”Tämänlainen joustavuus vakuutti alusta lähtien. Edellytämme kustannusten täyttä läpinäkyvyyttä, huippuluokan teknologiaa ja nopeaa pääoman tuottoa.”

Elektroniikkaliike MEDIMAX on tunnettu erinomaisesta palvelustaan ja kattavasta tuotevalikoimastaan. Se työllistää yli 2000 henkilöä 127 liikkeessä ympäri Saksan.

¹) ”Tuote-lokaatiot” ovat tuotekoodin ja lokaation yhdistelmistä muodostettuja yksiköitä