Case Stockmann

Parempi tuotteiden saatavuus

Esittely

Suomen johtavalla tavarataloketjulla Stockmannilla on seitsemän tavarataloa, joissa kaikissa on suuri elintarvikemyymälä Stockmann Herkku. Yrityksellä on vaativa asiakaskunta, erittäin laaja valikoima elintarvikkeita (jopa 16 000 tuotenimikettä) sekä paljon erikoisuuksia.

Stockmann LYHYESTI

Perustettu 1862
Konsernin liikevaihto 2 005 miljoonaa euroa
Henkilöstön määrä 15 000
Liiketoimintayksiköt Tavarataloryhmä ja Muotiketjut
Toimivat kuudessatoista maassa

Haaste

Stockmann halusi kehittää entisestään asiakaspalvelutilanteita sekä parantaa tuotteiden saatavuutta, jonka takia käynnistettiin hanke myymälöiden tilaamisen kehittämiseksi.

Ketjun lisähaasteina ovat nopea toimitusrytmi sekä korkeat palvelutaso- ja tuoreusvaatimukset, jotka asettavat tiukat kriteerit täydennystilaamisen ohjaukselle.

Tuotteita oli tilattu myymälöihin Stockmannilla aiemmin käsin ja prosessi kaipasi jo päivitystä. Kun tarve muutokselle oli todettu, Stockmann luotti siihen, että Tuko Logistics pystyy tarjoamaan heille RELEXin avulla toimivan täydennyspalvelun.

Kehityshankkeessa haluttiin saavuttaa korkea automaattitilausten osuus, mikä vähentäisi manuaalista työtä sekä myymälöissä että Tukolla. Tällöin tilausvastaavat voisivat keskittyä paremmin eteen tuleviin erikoistilanteisiin ja asiakaspalveluun.

Tavoitteiksi asetettiin myös parempi toimitusvarmuus, tuoreustakuu asiakkaille sekä hävikin että varastotasojen pienentäminen.

  • Korkea automaattitilausten osuus, niin että tilausvastaavat voisivat keskittyä paremmin eteen tuleviin erikoistilanteisiin ja asiakaspalveluun
  • Parempi toimitusvarmuus
  • Tuoreustakuu asiakkaille
  • Hävikin että varastotasojen pienentäminen.

Ratkaisu

Tilaamisen kehityshanke aloitettiin keväällä 2011 ja Stockmann kertoi RELEX-järjestelmien käyttöönoton positiivisista tuloksista jo loppukeväästä 2012. Kaikki projektille asetetut tavoitteet saavutettiin ja jopa ylitettiin tiukasta aikataulusta huolimatta.

Nyt kuluttaja saa tuoreempaa tavaraa kaupoista ja sesonkien, kampanjoiden sekä pyhäpäivien ennusteet ovat parantuneet merkittävästi. Kuljetukset kauppoihin on pystytty RELEXin ansiosta optimoimaan tehokkaammin ja autot liikkuvat täydempinä.

”Onnistuneessa käyttöönotossa olivat oleellisena osana RELEXin ja Tukon osaavat ja ammattitaitoiset palvelutiimit, erityisesti kun meillä samanaikaisesti käynnissä oleva ERP-uusinta aiheutti resurssihaasteita.”

Kimmo Jokilahti

Kehityspäällikkö, Stockmann

Tulokset

%

hävikin pieneneminen keskimäärin, joidenkin tuoretuotteiden kohdalla parannus on vielä suurempi

%

saatavuusprosentti samanaikaisesti

%

ostotilausten automaatiotaso

Järjestelmästä tuki valikoima- ja tilasuunnittelulle

Investoinnin lyhyt takaisinmaksuaika muutaman kuukauden sisällä

RELEXin ylläpitovastuu on Tukolla, joten Stockmannille ei tullut lisää järjestelmiä ylläpidettäväksi eikä huolta resursoinnista

Tilaamiseen käytetty työaika vähenee, lomien tuuraus helpottuu

”Investointi maksoi itsensä takaisin jo muutamassa kuukaudessa pienentyneen hävikin ja parantuneen saatavuuden ansiosta,”

Kimmo Jokilahti

Kehityspäällikkö, Stockmann

RELEXin avulla saavutat tuloksia jo muutamassa kuukaudessa

RELEX on auttanut monenlaisia yrityksiä selviytymään toimitusketjun hallinnan haasteista. Mitä monimutkaisempi ympäristö, sitä selvempi on RELEXin positiivinen vaikutus. Kanssamme on helppo toimia, ja saat näkyviä tuloksia jo muutamassa kuukaudessa. Jos haluat parantaa yrityksesi kannattavuutta nopeasti, soita meille numeroon 020 743 5730 tai ota meihin yhteyttä klikkaamalla alla olevaa painiketta.
Ota yhteyttä