Lisäsijoitus tukee RELEXin rohkeaa näkemystä tarjota kokonaisvaltaisia vähittäiskaupan ja toimitusketjun suunnittelun ratkaisuja, ja yhtiön sitoutumista 100% asiakastyytyväisyyteen.

Kokonaisvaltaisia vähittäiskaupan ja toimitusketjun suunnittelun ratkaisuja tarjoava RELEX Solutions on hyväksynyt toisen sijoituksen globaalilta pääomasijoitusyhtiöltä Summit Partnersilta. Sijoituksen tavoitteena on tukea RELEXin jatkuvaa kasvua. RELEXin perustajat jatkavat edelleen yrityksen johtotehtävissä ja pysyvät enemmistöosakkaina.

Syyskuussa 2015 Summit Partners teki ensimmäisen investoinnin RELEXiin vauhdittamaan entisestään nopeasti kasvavan yrityksen kansainvälistä laajentumista. Viimeisen kahden vuoden aikana RELEX on lähes kolminkertaistanut liikevaihtonsa, laajentunut Pohjois-Amerikan markkinalle sekä hankkinut yli 90 uutta asiakasta maailmanlaajuisesti, mukaan lukien Rossmann, WHSmith, Byggmax, Coop Denmark ja AO.com. Tänä aikana yhtiö osti tilan- ja valikoimanhallinnan ratkaisuja tarjoavan Galleria RTS:n, sekä investoi edistyneeseen työvoiman optimoinnin järjestelmään Zenoptiin. Nämä tuotteet täydentävät RELEXin olemassa olevia ratkaisuja ja edistävät yrityksen näkemystä tarjota kokonaisvaltaisia vähittäiskaupan ja toimitusketjun suunnittelun ratkaisuja, jotka optimoivat yritysten ydintoimintoja.

”Selviytyäkseen nykypäivän kilpailluilla markkinoilla vähittäiskauppiailta vaaditaan toiminnallista huippusuoriutumista niin tilan ja tuotevalikoiman hallinnassa kuin toimitusketjussa ja myymälätoiminnassa”, kertoo RELEXin toimitusjohtaja Mikko Kärkkäinen. ”Näiden ydinprosessien yhtenäistäminen auttaa vähittäiskauppiaita kehittämään toimintaansa. RELEXin asiakkaat ovat esimerkiksi pystyneet vähentämään hyllypuutteita jopa 80%, sekä alentamaan työvoimakustannuksia merkittävästi optimoimalla hyllytilaa mahdollistaen suorat hyllytoimitukset ja vähentäen näin varastoinnin tarvetta myymälöissä.”

”RELEXin jatkuva sitoutuminen asiakkaiden menestykseen tekee meihin edelleen suuren vaikutuksen”, toteaa Summit Partnersin toimitusjohtaja ja RELEXin hallituksen jäsen Han Sikkens. ”RELEXin ratkaisut tarjoavat asiakkaille nopean, mitattavissa olevan, sijoitetun pääoman tuoton, ja olemme iloisia voidessamme jatkaa kumppanuuttamme Mikon ja hänen tiiminsä kanssa kasvun seuraavissa vaiheissa.”

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että Summit Partners on syventänyt kumppanuuttaan kanssamme”, sanoo Kärkkäinen. ”Yhdessä pyrimme toteuttamaan näkemyksemme luoda RELEXistä johtava yritys vähittäiskaupan ja toimitusketjun suunnittelussa.”

Summit Partners
Vuonna 1984 perustettu Summit Partnes on kasvurahoitusyhtiö, joka on sijoittanut yli 9,5 miljardia dollaria pääomaa. Summit on sijoittanut yli 440 yritykseen teknologian, terveydenhoidon ja muiden kasvavien sektoreiden toimaloilla. Nämä yritykset ovat käyneet läpi yli 135 julkista pörssilistautumista ja yli 150 on ostettu strategisten yritysfuusioiden tai osakekauppojen seurauksena. Mainittavia teknologiayrityksia, joihin Summit on sijoittanut ovat Avast, Belkin, Flow Traders, Hyperion Solutions, Infor, McAfee, NetWitness, Postini, RiskIQ, SafeBoot, Sybari Software, Uber ja WebEx. Summitilla on toimistot Pohjois-Amerikassa sekä Euroopassa ja yritys sijoittaa yrityksiin ympäri maailmaa.

Lisätietoja: https://www.summitpartners.com/