RELEXin kahdeksas vuosittainen Tammiseminaari järjestettiin jälleen Helsingin Messukeskuksessa. Tilaisuus kokosi yhteen alan asiantuntijoita niin vähittäis- ja tukkukaupan kuin valmistavan teollisuudenkin puolelta. Päivän teemana oli tiedolla johtaminen kaupan ja teollisuuden toimitusketjussa ja sen aikana kuultiin ajatuksia herättäviä puheenvuoroja.

Tammiseminaarin yhteydessä järjestettiin perinteiseen tapaan RELEXin pääkäyttäjäaamu, jossa pääkäyttäjät pääsivät kuulemaan RELEXin tuotekehityksen kuulumisia, testaamaan omaa RELEX-osaamistaan sekä vaihtamaan ajatuksia ja ideoita keskenään.
Tammiseminaari pääkäyttäjäaamu
Iltapäivän seminaarin avasi yhdessä RELEXin toimitusjohtaja Mikko Kärkkäinen sekä RELEXin Suomen ja Baltian liiketoiminnasta vastaava Heikki Lummaa. Tervetulosanojen jälkeen ääneen päästettiin RELEXin markkinointijohtaja Johanna Småros, joka suositteli puheenvuorossaan ennustamisen ja täydennyssuunnittelun automatisointia, ja muistutti kuulijoita siitä, että kun suunnittelun tekee hyvin, samoja ennusteita voi hyödyntää myös muissa osa-alueissa, kuten työvoimasuunnittelussa ja tilan- ja valikoimanhallinnassa.

RELEXin kumppanin, työvuorojen optimointijärjestelmää kehittävän Zenoptin toimitusjohtaja Mika Halme kertoi enemmän ennustepohjaisesta työvoiman optimoinnista, ja miten sen avulla voidaan esimerkiksi vähentää työvoimakustannuksia ja parantaa palvelutasoa.
Elina Mattson, Wihuri
Ensimmäinen vieraileva puhuja, Wihurin toimitusketjupäällikkö Elina Mattsson, kertoi yleisölle aiheesta S&OP tukkukaupan kehityksessä. Mattssonin puheessa keskityttiin Wihurin merkittävään uudistukseen, jonka myötä yhtiölle on luotu uusi S&OP prosessi, jossa RELEXin ennusteet ovat olleet keskeisessä roolissa.

Kahvitauon jälkeen seminaarin osallistujat jakautuivat kahteen eri tilaan, joiden teemoina olivat kauppa ja teollisuus. Kauppapuolella Stockmannin toimitusketjun tukea ja kehitystä johtava Björn Höglund aloitti aiheesta saatavuuden hallinta osana yrityksen suunnanmuutosta, minkä jälkeen Mustin ja Mirrin operatiivinen johtaja Panu Hannula jatkoi aiheesta RELEX osana yrityksen kasvustrategiaa.
Panu Hannula, Musti Group
Teollisuuspuolella Satu Haapala, Saarioisen kysynnänhallintapäällikkö, puhui kokonaisvaltaisesta ja asiakaslähtöisestä kysynnän hallinnasta ja kertoi Saarioisen ennustamisen kehityspolusta tuotelähtöisestä asiakaslähtöiseen. Jemi Katko, Altian toimitusketjun analyytikko, jatkoi myös kysynnän ennustamisen kehityspolusta ja esitteli yrityksen luomaa S&OP prosessia, sekä ennusteiden käyttöä ja budjetointia Altialla.

Moni vieraileva puhuja korosti muutosjohtamisen sekä rohkean ja ennakkoluulottoman asenteen tärkeää roolia kehitysprosessissa. ”Kokonaisvaltainen toimintamallin muutos aiheuttaa vastarintaa ja siihen on varauduttava,” sanoi Mustin ja Mirrin Panu Hannula.

Puheenvuorojen jälkeen iltaa jatkettiin rennoissa merkeissä ruuan ja juoman parissa.

Rentoa yhdessäoloa Tammiseminaarissa

Seminaarin esitykset:

Maksimaalinen teho suunnittelutyöstä
Johanna Småros, Co-Founder & CMO, RELEX Solutions

S&OP tukkukaupan kehityksessä
Elina Mattsson, Supply Chain Manager, Wihuri

Ennustepohjainen työvoiman optimointi
Mika Halme, Co-founder & CEO, Zenopt

Saatavuuden hallinta osana yritysen suunnanmuutosta
Björn Höglund, Head of Supply Chain Support & Development, Stockmann

Relex – core part of growth strategy
Panu Hannula, Chief Operating Officer, Musti ja Mirri

Kokonaisvaltainen ja asiakaslähtöinen kysynnän hallinta
Satu Haapala, Kysynnänhallintapäällikkö, Saarioinen