Lue PDF-versio

JJ Food Service Limited, Iso Britannian monikanavainen elintarvikkeiden tukkuliike, halusi tehostaa toimitusketjun hallinnan huippuunsa ja valitsi RELEXin lisätäkseen ennustamisen ja ostojen optimointia käytössä olleeseen ERP-järjestelmäänsä.

JJ Food Service tarjoaa laitoksille, ravintoloille ja yksityishenkilöille laajan valikoiman elintarvike- ja cateringtuotteita useiden eri ostokanavien kautta. Yritys hankkii tuotteitaan sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti. Sen asiakkailla on mahdollisuus tehdä tilauksia verkon kautta, puhelimitse ja paikan päällä, lisäksi valittavissa on tuotteiden keräys- ja kuljetuspalvelu. JJ Food Service on näyttänyt tietä uusien teknologioiden hyödyntämisessä.

Yhtiön tavoitteina on hävikin vähentäminen, tuotteiden – erityisesti tuoreiden ja pakastettujen – säilyvyyden parantaminen, hitaasti liikkuvien tuotteiden varastotason ja saatavuuden parantaminen sekä tehokkaampi kampanjoiden hallinta.

– Nopeasti kiertävät ja suuren myyntivolyymin tuotteet eivät ole meille ongelma, sanoo JJ Food Servicen operatiivinen johtaja Mushtaque Ahmed. Haasteena ovat marginaaliset tuotteet, joita pidämme valikoimissa voidaksemme tarjota ”yhden luukun palvelua”. Tämä oli pääsyy siihen, että halusimme ottaa käyttöön ennuste- ja optimointijärjestelmän, jota nykyinen ERP-järjestelmämme ei tarjoa.

Yrityksen toinen keskeinen tavoite on automatisoida toistuvat tilaukset, jotta niistä vastaavien työntekijöiden osaamista voitaisiin hyödyntää tärkeämmissä tehtävissä.

– Jokaiselle yritykselle on haaste rekrytoida hyviä työntekijöitä. On helpompaa vapauttaa ammattitaitoisia ihmisiä tehtäviin, joissa heidän osaamisestaan saadaan eniten hyötyä, kuin on rekrytoida ja kouluttaa uusia henkilöitä. Jako automatisoitavien ja valvottavien tehtävien suhteen on arviolta 80/20. Automaation avulla voimme käyttää parhaita työtekijöitämme siellä missä heitä eniten tarvitaan, Ahmed kertoo.

Toinen tekijä, joka vaikutti JJ Food Servicen päätökseen tulla ensimmäiseksi brittiläiseksi RELEXin järjestelmiä käyttäväksi yritykseksi, on molempia yrityksiä yhdistävä vahva työmoraali.

– Onnistuneen pilottivaiheen, nopean käyttöönoton ja SaaS-mallin yhdistelmän ansiosta valinta oli nopea, joustava ja riskit pieniä. Oli helppo sanoa kyllä, Ahmed toteaa.

RELEXillekin oli selvää jo melko varhaisessa vaiheessa, että JJ Food Service piti heidän tavastaan toimia, kertoo RELEXin Ison-Britannian maajohtaja Tommi Ylinen.

– Teemme aina tiivistä yhteistyötä asiakkaamme kanssa prosessien parantamiseksi ja järjestelmämme mukautuu aina nopeasti ja tehokkaasti asiakkaan ympäristöön. Meillä on jo erinomaisia näyttöjä tuloksista yhteistyöstä vastaavien yritysten kanssa kuin JJ Food Service. Olemme onnistuneet vähentämään asiakkaiden hävikkiä, parantamaan tuotteiden myyntiaikaa ja hyllysaatavuutta sekä pienentämään varastotasoja. Kaikki tämä samanaikaisesti, Ylinen kertoo.

JJ Food Service jakaa mielellään kokemuksiaan muiden yritysten kanssa, jotka haluavat parantaa vähittäiskaupan suunnittelu- ja toimitusketjun optimointia.

Katso myös

Video: JJ Food Servicen COO:n Ahmed Mushtaquen haastattelu (englanniksi): See JJ Food Service CCO speak about RELEX implementation