Tradeka on jo useita vuosia ollut automaattisen myymälätäydennyksen kehityksen eturintamassa Euroopassa. Tähän mennessä kehityspanostukset ovat näkyneet merkittävänä hyllysaatavuuden parantumisena ja täydennysprosessin tehostumisena. RELEXin kanssa aloitetun projektin tavoitteena on entisestään tehostaa Tradekan myymälätäydennystä tuote- ja myymäläkohtaisesti optimoitujen täydennysparametrien avulla. Optimoinnit suoritetaan RELEX Optimizer -optimointityökalulla. Parametrioptimoinnin haasteena on tuote-myymäläkombinaatioiden suuri määrä ja perinteisten laskennallisten parametriasetusmallien soveltumattomuus myymäläympäristöön.

Taustaa:

Tradeka Oy on monimyymälärakenteella toimiva vähittäiskauppayritys, jonka kaikki myymälät ovat sen omassa omistuksessa ja niitä ohjataan keskitetysti.

RELEX Optimizer on optimointityökalu, jonka avulla tunnistetaan ja päivitetään parhaat parametriarvot myymälän tai varaston tuotteille. Työkalun iteratiivisen optimoinnin* avulla voidaan määrittää asiakkaan toiveiden mukaan joko kokonaiskatteen maksimoivat tilausparametrit tai tavoitellun saatavuustason tuottavat varastotehokkaimmat ohjausparametrit. Työkalun optimointiajot perustuvat asiakkaan todelliseen myyntitietoon, mikä mahdollistaa erittäin tarkat tulokset kaikille nimikkeille niiden kysynnän luonteesta riippumatta.

*Patenttihakemus 20061071