Lue PDF-versio

Varastot ovat pienentyneet ja palvelutaso noussut

Päivittäistavaroiden ja kosmetiikan maahantuonti- ja markkinointiyritys Transmeri sekä Euroopan nopeimmin kasvava toimitusketjun hallintaratkaisujen toimittaja RELEX ovat sopineet yhteistyöstä.

RELEXin ennusteiden avulla Transmerille on rakennettu uutta Sales & Operations Planning -prosessia. Järjestelmän käyttöönoton ansiosta Transmeri pystyy nyt ohjaamaan tuotantoaan tarkempien menekkiennusteiden avulla.

Transmerille määriteltiin uusi laskennalliseen ennustamiseen perustuva prosessi yhteistyössä RELEXin kanssa. Ostojen osalta tavoitteena oli optimoida varmuusvarastot ostettaville nimikkeille ja pakkausmateriaaleille. Tavoitteiksi asetettiin aiempaa tarkemmat menekkiennusteet, alhaisempi varastotaso ja parempi saatavuus. Tulokset ovat olleet erittäin lupaavia.

– Tämä oli toiminnallisesti poikkeuksellisen laaja projekti, koska samalla otettiin käyttöön sekä tilauslaskenta että uusi ennusteprosessi. Projekti sujui aikataulussa, ja suunnitelman mukaisesti, kertoo RELEXin toimitusjohtaja Mikko Kärkkäinen.
– Lisäksi asiakaspuolen integraatio toteutettiin Acandon SAP-standardipaketilla. Tämän ansiosta myös se valmistui tiukan aikataulun puitteissa projektin laajuudesta huolimatta.

Myös asiakas on ollut tyytyväinen.
– RELEXin järjestelmä yhdistettynä uuteen prosessiin on lisännyt ennusteidemme tarkkuutta merkittävästi. 95 prosenttia tuotteistamme voidaan ennustaa nyt täysin laskennallisesti ja ennustetarkkuus on parantunut noin 10 prosenttiyksikköä. Nämä asiat ovat vaikuttaneet merkittävästi siihen, että myös henkilöstö on sitoutunut uudistukseen, kertoo tuotanto- ja logistiikkajohtaja Pasi Berggren Transmeriltä.
– Ennusteiden peukaloiminen ja korjailu on vähentynyt merkittävästi, kun on alettu luottamaan järjestelmän tuottamiin ennusteisiin, Berggren jatkaa.

Seuraavaksi Transmeri aikoo laajentaa RELEXin käyttöä myös raaka-aineiden tarvesuunnitteluun.