Toimitusketjun hallinnan ratkaisut tukkukauppiaille

Automatisoi merkittävä osa täydennystilaamisesta, hankinnoista ja varastoinnista sekä tee toiminnastasi tehokkaampaa. Siirrä sinäkin osaamisesi järjestelmään, joka hoitaa tuotetäydennyksen juuri niin kuin itse tekisit.

Hallitse laajaa tuotevalikoimaa helposti

Tukkukauppiailla on usein hallittavanaan suuri määrä varastoitavia tuotteita (SKU), jotka vaihtelevat arvoltaan, myyntivolyymiltään, toimitusajoiltaan ja kysynnän ennustettavuudeltaan. Kun volyymit ovat suuria, sitä ovat myös asiakkaiden odotukset ja riskit.

Laajassa tuotevalikoimassa manuaaliset ostot ja hallinta lisäävät näitä riskejä ja vievät kallisarvoista aikaa. Täydennystilaamiseen käytetty aika on mahdollista käyttää tehokkaammin strategiseen johtamiseen, uusien toimittajien ja valmistajien hankintaan, sopimusneuvotteluihin sekä odottamattomien tilanteiden hallintaan.

Ennustepankki valmistajille ja tukkureille

Julkisen sektorin suurkeittiöiden menekin ja kysynnän ennustaminen on haasteellista. Menekki voi olla tuhansia kiloja päivässä, kysyntäpiikit ovat isoja ja kysyntä vaihtelee. Ruokapalveluiden Ennustepankki helpottaa tiedonjakoa suurkeittiöiden ja toimittajien välisessä toimitusketjussa kokoamalla tilaukset yhteen järjestelmään.

Lue lisää Ennustepankista

Asiakkaamme ovat saavuttaneet mm. seuraavia tuloksia:

99 %

Saavutettu hyllysaatavuus jopa yli 99 prosenttia

30 %

Varaston arvo laskenut keskimäärin 30 prosenttia

15 %

Ostettujen tavaroiden toimituskulut laskeneet 15 prosenttia

Henkilöstökulut laskeneet useilla henkilötyövuosilla

Case-esimerkkejä

LVIS-tukkuri Onninen on laskenut varastonsa arvoa miljoonilla euroilla ja parantanut sen kiertoa 25 prosenttia todellisiin kysyntäennusteisiin perustuvien täydennystilausten avulla.

Lue case-esimerkki

RELEXin käyttöönoton myötä Örumin täydennystilausprosessista on tullut järjestelmällisempi ja varastotuotteiden saatavuus on parantunut 8% tukkumyymälöissä ja 5% jakelukeskuksessa.

Lue case-esimerkki

Päivittäistavarakaupan tukku- ja toimitusketjun palveluntarjoaja Tuko Logistics on kasvattanut täydennystilausten automaatiota samalla, kun saatavuus pysyi yli 99%:ssa ja hävikkiä vähennettiin noin 40%:lla.

Lue case-esimerkki

”RELEX on luonut mitattavaa arvoa. Sen vaikutus viivan alle jääviin lukuihin on helppo osoittaa niin meidän, tavarantoimittajiemme sekä asiakkaidemme osalta. Järjestelmä on maksanut itsensä takaisin moninkertaisesti, se on selvää.”

– Tuomas Brunou, Planning Manager, Tuko Logistics Cooperative

Lisätietoja ratkaisuistamme?

RELEX on auttanut lukuisia yrityksiä monimutkaisissa kaupan ja toimitusketjun haasteissa. Kanssamme on helppo työskennellä ja saat mitattavia tuloksia jo kuukausien kuluessa käyttöönotosta. Ota yhteyttä jo tänään tai katso lisätietoja ratkaisuistamme englanninkielisiltä verkkosivuiltamme.


Ota yhteyttä