Linköpingin yliopistosta valmistuneiden Anna Johanssonin ja Catarina Svenssonin opinnäytetyö on valittu parhaaksi toimitusketjun hallintaa käsitteleväksi työksi vuoden 2015 RELEX Supply Chain Award -kilpailussa.

Johanssonin ja Svenssonin ruotsinkielinen opinnäytetyö otsikolla ”Effektivisering av varuflöde inom detaljhantering – en fallstudie utförd på ett detaljhandelsföretag” (englanniksi ”Improving efficiency of store logistics – a case study based on a retail company”) vakuutti kilpailun tuomariston.

RELEXin Saksan maajohtaja Timo Ala-Risku kommentoi voittanutta opinnäytetyötä kilpailun tuomariston puolesta: ”Annan ja Catarinan työ erottui joukosta perusteellisuudellaan. He tarkastelivat yksityiskohtaisesti tutkimansa vähittäiskaupan yrityksen nykytilaa ja kävivät läpi erilaisia mahdollisuuksia parannuksiin”, Ala-Risku toteaa.

”Pidimme erityisesti siitä kuinka työssä on tutkittu useita kustannusvaikutuksia sekä monia mahdollisia parannuksia, ja että niiden vaikutusta on pyritty mittaamaan useasta näkökulmasta”, Ala-Risku jatkaa.

”Työ tarjoaa erinomaisen suunnitelman vähittäiskauppiaille, jotka haluavat tehdä järjestelmällisen analyysin myymälästään ja toimitusketjun kustannuksista kattaen myymälöiden arvioinnin ja mahdollisten parannuskohteiden etsimisen.”

Tuomaristo oli tyytyväinen ympäri Eurooppaa kilpailuun osallistuneiden lopputöiden laatuun. ”RELEX on vahvasti tutkimukseen nojaava yritys ja alan tutkimuksen tukeminen on meille tärkeää”, Ala-Risku toteaa. ”Olimme itsekin tutkijoita muutama vuosi takaperin.”

”Olemme iloisia voidessamme palkita tänä vuonna kaksi naistutkijaa. Tulevaisuuden toimitusketjuosaajien kehittyminen on tärkeää. Annan ja Catarinan voitto muistuttaa meitä siitä että toimitusketjun hallinnan johtotehtävissä työskentelee tulevaisuudessa paljon monimuotoisempi ryhmä.”

Johansson ja Svensson esittelevät opinnäytetyönsä RELEXin seminaarissa Tukholmassa 21. huhtikuuta 2016. ”Olemme erittäin kiitollisia että tuomaristo on valinnut opinnäytetyömme tämän vuoden voittajaksi”, Johansson ja Svensson toteavat. ”Odotamme innolla sen tuomista yleisön eteen sekä mahdollisuutta saada palautetta tekemästämme työstä.”