Lue PDF-versio

Iso-Britannialainen Wyevale Garden Centres (WGC) – puutarhaliikeketju on aloittanut yhteistyön RELEXin kanssa tukeakseen kasvusuunnitelmiaan

Huomattavan kasvun, laajentumisen ja kohonneen markkina-aseman jälkeen maineikas puutarha-alan vähittäiskauppaketju jolla on 153 myymälää Englannissa ja Walesissa, valitsi RELEXin ratkaistakseen vaativimmat haasteensa ennustamisen, kampanjoiden ja myymälätäydennyksen alueilla.

WGC:llä on kaksi päätuoteryhmää: yleishyödykkeet sekä puutarhatuotteet, ja valikoimassaan paljon tuotteita joilla on lyhyt säilyvyys. Yrityksen toimitusketjuja johdetaan manuaalisesti ja ne ovat toimintaympäristöiltään erittäin vaativia sisältäen monia toimitusrajoituksia, sääntöjä ja tuotesaatavuushaasteita. RELEXin yhteistyön kautta WGC aloittaa näiden prosessien automaation ja kehityksen, tavoitteenaan kasvattaa sekä myyntiään että kannattavuuttaan.

Dan Zinner, WGC:n Trading Director kertoo, että yritys odottaa saavuttavansa RELEXin avulla tarkempia ennusteita, korkeamman tuotesaatavuuden, pienemmän hävikin sekä virtaviivaisemmat liiketoimintaprosessit. ”Lisäksi ratkaisu auttaa meitä valmistautumaan paremmin kampanjoihin sekä korkean kysynnän jaksoihin, kuten äitienpäivään ja pääsiäiseen. RELEX-järjestelmä varmistaa, että meillä on oikeat tuotteet oikeissa paikoissa ja oikeaan aikaan.”

”Odotamme saavuttavamme RELEXin avulla tarkempia ennusteita, korkeamman tuotesaatavuuden, pienemmän hävikin sekä virtaviivaisemmat liiketoimintaprosessit.”

Mikko Kärkkäinen, RELEXin toimitusjohtaja kertoo, että RELEXillä ymmärretään monimutkaiset haasteet, joita yritykset kuten Wyewale Garden Centres kohtaavat. “Olemme varustaneet WGC:n toimitusketjun hallinnan ratkaisulla, jolla mahdollistetaan toimintojen tehostaminen, kannattavuuden kasvu, sekä entistä parempi asiakastyytyväisyys.”

RELEX ja WGC aloittavat käyttöönoton pilottijakson syyskuussa 2015 ja koko järjestelmän kattavan käyttöönoton heti vuoden 2016 alussa.