Les PDF

RELEX’ avanserte teknologi skal bidra til Adelies videre vekst

Adelie Foods er Storbritannias ledende leverandør av «Food to Go». Selskapet tilbyr et bredt sortiment av ferske matvarer som sandwicher og salater til KBS, dagligvarehandelen og store aktører innen matservicesektoren i Storbritannia.

Selskapet har totalt seks produksjonssteder og åtte distribusjonssentere som til sammen leverer mer enn fire millioner ferske sandwicher hver uke. De har ambisiøse vekstplaner og tar derfor i bruk RELEX for å kunne takle utfordringene med prognostisering av etterspørsel, varepåfylling og tilgjengelighet av varer.

Etter en grundig gjennomgang av seks andre systemer, falt valget på RELEX. Årsakene til dette var mange, men et viktig argument var den minnesbaserte beregningsteknologien som muliggjør ekstremt raske beregninger, og som samtidig tilbyr en mengde analysemuligheter. En annen nøkkelfaktor for Adelie var RELEX’ kapasitet til å styre artikler på flere nivåer, noe som ville gi dem bedre innsyn i hele forsyningskjeden. Bedre innsyn i forsyningskjeden gir bedre grunnlag for kapasitetsplanlegging, som igjen gir økt effektivitet i den operative driften.

Michael Berridge, Head of Supply Chain & Planning hos Adelie Foods, kommenterer: ”For å kunne takle de krevende utfordringene vi møter hver dag, trenger vi støtte fra den mest avanserte teknologien innen planlegging og styring av forsyningskjeden. For tiden har vi to virksomhetssystemer som gir oss data, men de gir oss ikke det nødvendige innsynet i hele vår forsyningskjede, spesielt nå som Adelie Foods ekspanderer. RELEX integreres med våre nåværende systemer for å gi oss den strategiske analysen og innsikten som er nødvendig. Dette lar oss prognostisere helt ned på kundenivå slik at vi blant annet kan forhandle med leverandører om bedre leveringsavtaler”.

Berridge fortsetter: “RELEX viste oss ikke bare at de ville forstå våre forutsetninger som kunder, men også at de kunne sette seg inn i vår forretningsmodell som en helhet. Derfor forventer vi oss økt tilgjengelighet og fullt innsyn i hele forsyningskjeden slik at vi kan spare tid og kan gjøre bedre beslutninger for hele virksomheten”.

Mikko Kärkkäinen, VD for RELEX kommenterer: ”I tråd med Adelie Foods` vekstplaner har vi tilbudt dem en løsning som muliggjør en mer effektiv og lønnsom drift. Ettersom vi er et selskap med en lignende ideologi, er vi spesielt stolte over at Adelie Foods har blitt anerkjent som den første produsenten av sandwicher i Storbritannia som har drevet svinnet ned til null, og vi støtter deres planer om å fortsette med å holde svinnet minimalt. Akkurat som med alle våre kunder, har utgangspunktet i prosjektet vært Adelie Foods unike utfordringer, hvilket kommer til å bety en rask avkastning på investeringen, i linje med deres strategiske mål.”

Implementeringsprosjektet igangsettes i begynnelsen av august med mål om at RELEX skal ha blitt tatt i bruk i alle Adelie Foods` avdelinger i slutten av oktober 2015.

Om Adelie Foods

Adelie Foods er Storbritannias ledende leverandør av «Food to Go» med kunder innen detaljhandel, kafévirksomhet, catering og reisevirksomhet. Selskapet tilbyr et bredt sortiment kjølte varer av høy kvalitet.

Adelie har rundt 2800 medarbeidere fordelt på deres seks produksjonssteder og åtte distribusjonssentere rundt i landet. Foruten deres imponerende portefølje av egne varemerker, eier Adelie også Storbritannias største sandwichvaremerke, URBAN eat, som selges på over 6000 utsalgssteder. Selskapet har en årlig omsetning på 250 millioner pund (3 mrd NOK).

Les mer: http://www.adeliefoods.com/