Den svenske blomsterkjeden Blomstergruppen er i rask vekst og har valgt RELEX’ integrerte vareforsyningsløsning for å automatisere varepåfyllingen og lette innkjøpsteamets hverdag.

Blomstergruppen, med 250 ansatte og en omsetning på ca. 500 millioner SEK i året, håndterer blomsteravdelingen i rundt 300 matbutikker under de Stockholmsbaserte varemerkene Rydells og S-Blommor. I tillegg eier og driver Blomstergruppen fem blomsterbutikker, samt et gartneri for å alltid kunne levere ferske blomster av høy kvalitet.

Blomstergruppen store-in-store

Kjeden skal bruke RELEX til å samkjøre vareforsyningsarbeidet mellom de to varemerkene Rydells og S-Blommor, som siden 2017 sammen har utgjort Blomstergruppen. Kjeden ønsker å fokusere på redusert svinn samtidig som de vil øke omsetningen, noe som er en stor utfordring i en bransje som preges av produkter med kort holdbarhet. RELEX har bred erfaring med retailere og hagesentre både i Europa og Nord Amerika og kan vise til imponerende resultater.

I dag utføres Blomstergruppens innkjøps- og vareforsyningsarbeid manuelt, med noe støtte fra bedriftens butikksystem. Ved å implementere RELEX’ unike løsning håper de på å automatisere mye av det rutinemessige arbeidet, slik at tiden brukt på lite verdiskapende arbeid reduseres betraktelig. Dermed kan innkjøps- og vareforsyningsteamet fokusere på sine områder, der deres erfaring og ekspertise gir mest verdi.

«Jeg har tidligere samarbeidet med RELEX og vet av erfaring at de kan oppnå det vi etterspør,» sier Lars Fins, Blomstergruppen Group CEO. «Vi trenger et system som ekspanderer i takt med oss og håndterer hele vår vareforsyning, slik at vi kan fokusere på effektivitet og økt omsetning. RELEX passer perfekt inn i vår bedrift og overbeviste oss med sin erfaring og tidligere resultater.»

RELEX Prosjektleder for Blomstergruppen, Helene Berglund er sikker på at samarbeidet kommer til å gi gode resultater. «Gjennom det siste tiåret har vi opparbeidet oss mye kunnskap om å håndtere noen av de tøffeste utfordringene innen retail,» sier Berglund.

«Produkter med kort holdbarhet gir hver industri og bedrift egne unike utfordringer. Uansett, vil det samme prinsippet alltid gjelde: Du må vite når, hvor og hva etterspørselen er for å sikre maksimal tilgjengelighet og minimalt med svinn. Blomstergruppen gir oss nøyaktig de utfordringene vi liker.»

«RELEX bygger effektive løsninger for sine kunder, samtidig som vi legger stor vekt på at samarbeidet gir gode resultater,» sier Mikael Wiklund, Salgsdirektør for RELEX Sverige. «Takket være våre eksisterende kunders uttalelser, kan vi stadig ønske nye samarbeidspartnere velkommen. Blomstergruppen er et godt eksempel på nettopp dette.»

Om Blomstergruppen
Blomstergruppen leverer blomster under merkene Rydells og S-Blommor, gjennom et shop-in-shop konsept hos matbutikker. Bedriften er basert i Stockholm der de også har fem blomsterbutikker under merket Blomsterpassagen samt et gartneri.