Case YNAP: Hvorfor den verdensledende luksus-netthandleren valgte RELEX

Innsikt »

Introduksjon

YOOX NET-A-PORTER GROUP (YNAP) har kunder i mer enn 180 land. I stadig flere større byer tilbyr luksus-netthandleren samme-dag-levering og hvert fjerde sekund behandles det en ordre fra et av deres globale distribusjonssentre.

Utfordringer knyttet til disse globale operasjonene gjør det avgjørende for YNAP å ha et førsteklasses planleggingsverktøy for etterspørsel og prognoser, en forutsetning for et velfungerende omni-lager oppsett, og en tilrettelegger for god påfyllingsflyt ved bruk av avanserte algoritmer.

Kort om YNAP

  • Verdens ledende online retailer for luksusmote
  • Aktive kunder 2.9 millioner
  • Månedlige unike besøkende 29 millioner i 2016
  • Leverer til mer enn 180 land på verdensbasis
  • Kombinert netto omsetning €1.9 millioner i 2016

RELEX-valget

YNAP ville opprettholde en best mulig kjøpsopplevelse for sine kunder og samtidig skalere sine operasjoner effektivt. Her passet RELEX inn som en strategisk partner med sine integrerte forsyningskjedeløsninger og støtter nå YNAP i å effektivisere og forbedre sine varepåfyllinger og prognostiseringer.

RELEX imponerte med sin skalerbarhet, teknologi og algoritmer, og kunne vise til tidligere resultater av raske og vellykkede implementeringer. Selskapet bidrar med sterk teknisk kompetanse, en skalerbar og innovativ løsning, intelligente algoritmer og maskininnlæringsfunksjoner, spesialdesignede verktøy samt integrasjonsstøtte.

Mål

Med RELEX vil YNAP redusere utsolgtsituasjoner og øke salgsvolum av fullpris-varer. Dette muliggjøres gjennom optimal vareallokering i alle YNAPs distribusjonssentre, økt salg på slutten av sesong gjennom forbedret tilgjengelighet, optimerte marginer takket være en bedre kostnadsbase, og redusert lagerrisiko på grunn av optimal lagerallokering ved sesongslutt.

RELEX’ behandlingseffektivitet vil gi daglige fordeler til YNAP-teamene. Systemet gir tilgang til sanntidsanalyser som bidrar til raskere beslutninger og resulterer i nye og bedre arbeidsmetoder.

Valget av RELEX er en del av YNAPs ambisiøse fem-års plan til å vinne det globale markedet. Og med de åtte regionale distribusjonssentrene rundt i verden som former ryggraden av YNAPS €1.9Bn online luksus-mote konsept og et planlagt sesongbasert “In-Season Global Hub” i Italia, er YNAP godt på vei til å nå denne målsetningen.

YOOX NET-A-PORTER GROUP

YOOX NET-A-PORTER GROUP er verdensledende netthandel for luksusmote. Det globale selskapet med anglo-italienske røtter er et resultat av en fusjon mellom YOOX GROUP og THE NET-A-PORTER GROUP i oktober 2015. De to selskapene har revolusjonert luksusmoteindustrien siden de startet opp i 2000.

YOOX NET-A-PORTER GROUP er en unik bedrift med et enestående tilbud. Her finnes multi-brand nettbutikker som NET-A-PORTER og MR PORTER, multi-brand off-season nettbutikker YOOX og OUTNET, samt mange ONLINE FLAGSHIP STORES, som alle er drevet av YNAP. Gjennom et fellesforetak som ble opprettet i 2012, har YOOX NET-A-PORTER GROUP samarbeidet med franske Kering om å administrere ONLINE FLAGSHIP STORES med mange av de franske luksusmerkene.

I 2016 sluttet YOOX NET-A-PORTER GROUP seg sammen med Symphony Investments, et selskap styrt av Mohamed Alabbar, for å etablere et revolusjonerende fellesforetak som skal danne Midtøstens ubestridte netthandel for luksusmote.

Med sin unike posisjon som en rasktvoksende luksusnetthandel har YOOX NET-A-PORTER GROUP en kundebase på over 2,9 millioner kjøpeglade kunder og 29 millioner unike månedlige besøkende over hele verden, og hele 1,9 milliarder euro i kombinerte nettoinntekter i 2016. Gruppen har kontorer og operasjoner i USA, Europa, Japan, Kina og Hong Kong, og leverer til over 180 land rundt om i verden.
YOOX NET-A-PORTER GROUP er notert på Milan Børs som YNAP.

For mer informasjon: www.ynap.com

Hvordan kan RELEX hjelpe ditt selskap?

Vi har hjulpet mange detaljhandlere å mestre sine utfordringer. Dersom du ønsker forbedre lønnsomheten i din bedrift raskt, ta kontakt med oss.
Kontakt oss