Ved å vinne kategorien «Technology Project of the Year» demonstrerer Granngården at de har skapt klar forretningsmessig nytte gjennom å implementeringen av RELEX

Under årets Retail Systems Awards i London ble Granngården, som eies av norske Felleskjøpet, tildelt den prestisjetunge prisen ‘Technology Project of the Year’ sammen med RELEX Solutions.

Prisen går hvert år til en detaljhandelsaktør som vellykket har gjennomført et større teknologiprosjekt.

Juryen baserte sin beslutning på de tøffe utfordringene Granngården har løst og skapt klar forretningsmessig nytte gjennom å implementere et nytt system for planlegging og styring av hele forsyningskjeden.

Granngården har samarbeidet med RELEX Solutions siden 2015. I denne tiden har Granngården blant annet økt salget med hele 17 %, minsket lagerverdi i butikkene med 7 % samt 10 % på sentrallageret. Utover dette er det oppnådd høyere servicegrad mot sluttkunden, bedre styring av kampanjer og sesongvarer, samt økt effektivitet i varepåfyllingen.

Mikko Kärkkäinen, RELEX, og Jimmy Olsen, Granngården.

«Bare det å bli nominert kjentes som en ære, men å vinne sier mye om hva vi har lykkes med å få til de siste årene», sier Jimmy Olsen, Logistikksjef på Granngården, som tok imot prisen i London natt til fredag. «Hele mitt team på Granngården og jeg har jobbet hardt for sørge for å konstant forbedre prosessene, og sammen med RELEX Solutions har vi lykkes med å oppnå fantastiske resultater som har effektivisert arbeidet i hele vår virksomhet.»

Erik Kinch, Business Manager hos RELEX Solutions kommenterer prisen: «Prosjektet var basert på en diskusjon mellom Granngården og oss. Det handlet naturligvis om å implementere systemet, men enda mer handlet det om forståelse for hverandre og om å nå samme mål. Utmerkelsen er et klart bevis på hva vi har lykkes å tilby bransjen og vi er utrolig stolte over å kunne feire prisen sammen med Granngården.»

Granngården ble etablert i 1880 og har i dag 111 butikker i Sverige samt e-handel. Hovedkontoret ligger i Malmö og distribusjonssenteret i Jönköping. Granngården har cirka 550 ansatte og omsetter for nærmere 1,8 milliarder svenske kroner per år.

Les mer om Granngården og RELEX-prosjektet her.