Les PDF

Tyske HELLWEG har valgt RELEX som sin nye samarbeidspartner. Bakgrunnen er de nøyaktige prognosene og detaljerte analysefunksjonene som programvaren tilbyr.

Familiebedriften HELLWEG ble etablert i 1971, og består i dag av mer enn 150 DIY-butikker og hagesentre i Tyskland og Østerrike. De tilbyr et omfattende sortiment på over 60 000 artikler som dekker alle behov innen bygg- og hagearbeid. I samarbeid med RELEX vil de nå kunne håndtere to-stegs varepåfylling via sitt sentrallager, og samtidig oppnå forbedret lagerstyring. Videre tar de, ved hjelp av RELEX, sikte på å tidligere kunne identifisere endringer i etterspørsel og håndtere kampanjene sine mer optimalt.

RELEX client Hellweg - DIY and garden center - copyright Hellweg

Inntil nylig har selskapet brukt et in-house system for lagerbeholdning, og det er dette systemet som nå blir byttet ut med RELEX’ programvare. Det var de svært nøyaktige prognosene og detaljerte dataanalysefunksjonene som RELEX kunne tilby som ble tungen på vektskåla for HELLWEG.

“Vi utarbeidet et testdatasett for å prøve de ulike kandidatenes løsninger,” forteller Michael Heidloff, Head of Merchandise Management hos HELLWEG. “Nivået RELEX leverte på, hva angår nøyaktighet og resultater, skilte seg klart ut fra hva de andre leverandørene kunne komme med. Det som spesielt overbeviste oss til å velge RELEX var detaljnivået på prognostisering og analyser.»

For å kunne levere slik nøyaktighet, tar RELEX software i bruk all informasjon som kan samles fra kundens ERP-system, som for eksempel salgstransaksjoner ned på kvitteringsnivå. Ved å teste salgsmønsteret til hver vare i hver butikk mot mer enn 3000 kombinasjoner av prognosemodeller og -parametere, samtidig som kampanjer og sesongeffekter hensyntas, kan programvaren automatisk beregne daglige prognoser og ordreforslag med svært høy nøyaktighetsgrad.

Ettersom HELLWEG nå vil kunne optimalisere lagerbeholdninger og regulere disse i henhold til faktisk etterspørsel, forventer de å kunne øke tilgjengeligheten, og samtidig redusere kapitalbinding på lageret.

Om HELLWEG

HELLWEG Gruppen er en mellomstor, eierstyrt familiebedrift. Med et vellykket DIY hagesenter-butikkonsept og et høyt fokus på kvalitet og service, har selskapet vokst svært raskt. De driver i dag 96 HELLWEG Baumärkte (DIY) butikker i Tyskland og Østerrike, 56 BayWA Bau und Gartenmärkte (DIY bygg-og hagesentre) i Sør-Tyskland og seks Gartencenter Augsburg (hagesentre) i Nordrhein-Westfalen som totalt sysselsetter ca. 6000 ansatte. De ulike butikk-konseptene tilbyr til sammen mer enn 60 000 artikler fra alt innen bygg, interiør, oppussing, design, hage, i tillegg til dyre- og lekeartikler.

HELLWEG er regional markedsleder og har fokus på Rhine-Ruhr-området og Berlin-områdene. Med et gjennomsnittlig salgsareal på 8000 kvadratmeter, har HELLWEG en av de mest moderne butikkporteføljer i denne bransjen, der mer enn 90% av butikkene også tilbyr hagesentre.

For en mer detaljert oversikt over de ulike butikkonseptene og de geografiske områdene der HELLWEG er representert, besøk http://www.hellweg.de/