Matas styrker sin Retail Planning ved å implementere RELEX’ løsning for presise etterspørselsprognoser og automatisk varepåfylling. Målet med implementeringen er økt synlighet og forbedret fleksibilitet i forsyningskjeden.

Matas, Danmarks ledende retailer innen helse- og skjønnhetsprodukter, forsyner 280 butikker over hele landet fra ett distribusjonssenter. Selskapet erstatter sin tidligere løsning med RELEX’ banebrytende løsning for prognostisering og varepåfylling. RELEX vil forbedre synligheten på tvers av selskapets forsyningskjede, tilby kraftige kampanjeprognoser, samt støtte Matas voksende e-handel.

Matas storefront

Med mer enn 1000 merker i sitt sortiment, ønsker Matas å øke salget ved å sikre at produktene kundene er på jakt etter er tilgjengelige i hver butikk, til enhver tid. På samme tid reduseres lagernivåene og det høye servicenivået opprettholdes.

Matas ser også frem til å forbedre sine interne prosesser med en mer effektiv planlegging og oppfølging. På den måten oppnår selskapet tettere samarbeid med kollegaer og leverandører, og økt automatisering av rutinearbeid, noe som gir planleggerne mer tid til å fokusere på sine kompetanseområder.

«Vi ønsket oss den beste løsningen tilgjengelig på markedet, som kan støtte oss i den pågående endringen av våre operasjoner,» sier Brian Gøbel Poulsen, Logistikkdirektør i Matas. «RELEX vil gi oss et kraftig og effektivt verktøy for prognostisering og varpåfylling. Dette vil hjelpe oss å nå målene om økt synlighet og effektivitet i vår forsyningskjede.»

Matas oppgraderer sine verktøy for å sikre at de har de beste løsningene på markedet til disposisjon. «Vi så på en rekke løsninger og valgte RELEX fordi prognostiseringsfunksjonene passer perfekt med vår strategiske visjon,» sier Poulsen. «RELEX’ løsning ble sterkt anbefalt av sine brukere, og med de resultatene som er oppnådd andre steder, er vi svært spente på hva vi kan oppnå!»

«Det er alltid givende å jobbe med Matas, de er fremtidsrettet selskap som ønsker langsiktige løsninger,» sier Søren Gram Christensen, Country Manager i RELEX Solutions. «Vi er sikre på at vi kan nå målene vi har satt sammen, og ser frem til å være på denne reisen, som vil fremtidssikre Matas prosesser. Å samarbeide med et respektert selskap som Matas vil kun booste vårt voksende omdømme og profil, både globalt og i Danmark.»

Om Matas
Matas ble grunnlagt i 1949 og er Danmarks største detaljhandel innen skjønnhets- og helseprodukter med mer enn 1000 merker og e-handelen Matas.dk. Matas har 280 butikker i Danmark og rundt 3000 ansatte fordelt på butikker og hovedkontor. Matas Operations A/S ble børsnotert i 2013.

Mer informasjon: www.matas.dk