Den svenske e-handleren som spesialiserer seg på skandinavisk interiør og design styrker sine service- og automatiseringsnivåer gjennom bedre etterspørselsprognoser, varepåfylling og lager- og kampanjeplanlegging.

Nordic Nest, en hurtigvoksende e-handler innen skandinavisk interiør og design, har valgt RELEX Solutions for å støtte selskapets Retail Planning.

E-handleren tilbyr over 20 000 produkter, fra mer enn 200 merker, via sine 10 nettbutikker verden over. Etter en økning på 80% omsatte selskapet for 320 millioner kroner i 2018, og med en forventet årlig vekst, innså Nordic Nest at deres ekspansjon ikke ville være mulig med deres manuelle planleggings- og prognostiseringsprosesser.

Retailerens CEO, Bank Bergström ville skreddersy Nordic Nests planleggings- og prognostiseringsprosesser for hver enkelt nettbutikk, i tillegg til å automatisere det meste av bestillingsarbeidet. Ved å implementere RELEX’ løsning ønsker de å oppnå bedre kommunikasjon mellom kolleger og leverandører. Videre ønsker e-handleren å sikre god tilgjengelighet året rundt, spesielt under kampanjer.

«Rask vekst er den beste utfordringen man kan ha», sier Andreas Elmqvist, CPO i Nordic Nest. «Men det betyr også at vi må ha effektive prosesser på plass, ellers risikerer vi å kjøre oss fast. Presise etterspørselsprognoser og lønnsomme planleggingsprosesser er nøkkelen til å opprettholde en effektiv drift. Å ta i bruk et system som kan støtte våre planleggere var derfor en viktig prioritering for å sikre vår fremtidige vekst.»

«Vi tok kontakt med RELEX fordi vi ønsket et system som tillater oss å vokse, gir oss full synlighet over driften, samt gir våre medarbeidere muligheten å bruke tiden sin på kreativ problemløsning i stedet for å fokusere på rutinemessige administrative oppgaver.»

«I RELEX får vi være med å løse noen av detaljhandelens mest spennende utfordringer,» sier Mia Lindh, Project Manager i RELEX Solutions. «Den raske veksten som Nordic Nest opplever gir oss akkurat de utfordringene som vi liker. Det er gøy å være med på å forberede neste fase i deres utvikling.»

Om Nordic Nest
Nordic Nest ble grunnlagt i 2002 og har base i Kalmar, Sverige. Med en lidenskap for skandinavisk design har selskapet en visjon om å gjøre det tilgjengelig over hele verden, uavhengig av hvor kundene befinner seg. Nordic Nests ambisjon er å dele sin kunnskap og lidenskap for skandinavisk livsstil og designtradisjoner. Selskapet tilbyr over 20 000 produkter, fra mer enn 200 varemerker, inkludert sitt eget varemerke: Nordic Nest.

More information: www.nordicnest.com